This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Portugal

NV Krohn Tawny Port

Frankrig

2023 Riesling Turckheim, Zind-Humbrecht

270,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2020 Gewurztraminer Clos Windsbuhl, Zind-Humbrecht

Tyskland

2021 Spätburgunder Weingut Rings, Pfalz

Robert Parker 89 / 100

Ikke på lager

Tyskland

2023 Riesling Trocken Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 92 / 100
Oldenburgs Vinguide 18 / 20
220,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2017 Gewurztraminer Roche Roulée, Zind-Humbrecht Alsace øko (1)

WineEnthusiast 92 / 100
Decanter 90 / 100

Frankrig

2013 Pinot Gris Clos St.Urbain, Grand Cru, Domaine Zind-Humbrecht, Alsace

Ikke på lager

Frankrig

2022 Pinot Gris Rotenberg, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 95 / 100

Frankrig

2018 Pinot Gris Rotenberg, Zind-Humbrecht, 1,5 l.

Tyskland

2023 Chardonnay & Weissburgunder, Weingut Rings, Pfalz

Jyllands Posten 92 / 100

Italien

2023 Primitivo, Quattro Conti, Puglia IGP