This website requires JavaScript.
Producent

Folonari

Producent fra Toscana, Italien

Om Folonari

Folonari fremstiller noget af det bedste og mest autentiske vin i Toscana. Huset ejer flere vingårde i Toscana i områder, der hver udtrykker dets sande Toscana: Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano, Bolgheri og Montecucco i Maremma. Alle vine afspejler ejere Ambrogio og Giovanni Folonaris filosofi: Elegance, en tydelig identitet og tæt tilknytning til regionen, samtidig med respekt for hver af regionernes forskelligheder og værdier.

Ambrogio og Giovanni Folonaris historie går mere end 200 år tilbage. Deres forfader, Lorenzo Folonari blev født i 1729. Som mange andre skabte han sig en forretning inden for bl.a. vinproduktion. De næste generationer udbyggede forretningen, bl.a. via opkøb af forskellige vinproducenter i Toscana. Tenuta del Cabreo og Tenuta di Nozzole, begge i Chianti, blev købt i hhv. 1967 og 1971.

I år 2000 stiftede Ambrogio, sammen med sin søn Giovanni, firmaet Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari, som bestod af fem vingårde i Toscana. Firmaet stræber efter at fremme regionen og dens diversitet med fokus på høj kvalitet, elegance, tydelig karakter og bånd til de forskellige lokale distrikter.

Kvalitet, innovation og respekt for lokale forhold er værdier, som familien stræber efter.

Folonai ejer bl.a. disse vingårde:

Tenuta di Nozzole, der ligger i byen Greve i Chianti i hjertet af Chianti Classico. I 1971 blev Tenuta di Nozzole en del af den store Folonari-familie, men selve gården daterer helt tilbage til 1300. Der hører 385 ha. til gården. Heraf dyrkes vin på 90 ha., mens 15 ha. er beplantet med oliventræer.

Tenuta la Fuga der ligger i Camiglianos historiske distrikt sydvest for Montalcino. Der hører blot 9.8 ha. til gården. Jordbunden er rig på fossiler fra tidlig tidsalder og aflejninger fra den nu uddøde vulkan Monte Amiata.

Tenuta di Vigne a Perrona ligger i den sydvestlige del af Toscana i hjertet af Maremma i provinsen Grosseto. Området er blevet kendt for at fremstille innovative vine lavet på mange forskellige druesorter. Maremma er en relativ ny DOC i Toscana. Morellino di Scansano og Montecucco er to historiske DOCG’er i Maremma, og vinene er baseret på Sangiovese. Nogle mener, at stilen er mere varm og frugtrig – og mere drikke- og forbrugervenlig end nogle af de mere kendte vine fra Toscana.

Tenute del Cabreo, der blev en del af Folonari-familien i 1967, arbejder i to områder omkring byen Greve i Chianti. Det første, kendt som Zano, er beplantet med 45 ha. marker af Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Druerne herfra bruges til Supertoscaner-vinen Cabreo. Det andet område ligger i Panzano på Chianti Classicos højeste bakker. Her har huset 20 ha. med Chardonnay og Pinot Noir, som bruges til vinene La Pietra og Black.

Vine fra Folonari

Italien

2019 Chianti Classico Nozzole DOCG, Tenuta di Nozzolo

Gambero Rosso
JamesSuckling 94 / 100

Italien

2019 Morellino di Scansano, Tenuta vigne a Porrona

Italien

2018 Chianti Classico La Forra Riserva DOCG, Tenuta di Nozzole

Din VInguide 93 / 100

Italien

2017 Il Pareto Toscana Rosso IGT, Tenuta di Nozzole

JamesSuckling 94 / 100

Italien

2 fl. Brunello di Montalcino, Tenuta la Fuga

Italien

2015 Brunello Le Due Sorelle Risserva, Tenuta la Fuga

JamesSuckling 94 / 100
WineEnthusiast 91 / 0

Italien

1 fl. Brunello di Montalcino, Tenuta la Fuga

Italien

2 fl. Chianti Classico, Tenuta di Nozzole

Italien

2017 Brunello di Montalcino DOC, Tenuta la Fuga

Din VInguide 90 / 100
Spritnyt 90 / 100

Italien

2016 Brunello Le Due Sorelle Risserva, Tenuta la Fuga