This website requires JavaScript.
Producent

Viña Cerron, Jumilla

Producent fra Jumilla, Spanien

Om Viña Cerron, Jumilla

Bodega Cerrón ejes af den utrolig passionerede Juan José Cerdan, der også laver vinen. Han laver sin vin med respekt for gamle traditioner, der kombineres med visionære idéer om fornyelse. Han kombinerer generationers lærdom med den moderne viden indenfor ønologi. Juan José mener, at jorden er en gave, som vores forfædre har efterladt til os, og det er vores pligt at efterlade den i samme stand som – eller bedre end – det vi har modtaget.

Juan José samler hele sin filosofi i frasen “The New Generation of Old World Wines”.

Vingården er certificeret økologisk, og hele den økologiske tankegang er meget vigtig for Juan José, som lægger vægt på sundheden, diversiteten og fremtidsperspektivet i hele økosystemet i tillæg til naturens biologiske cyklusser. Alle druer høstes i hånden, og i kælderen bruges en kombination af gammeldags amfora’er, egetræsfade og ståltanke.

Bodega Cerrón ligger i det lidt mindre kendte vindistrikt Jumilla (DOP), der ligger i 700-800 meters højde i bjergene i regionen Murcia lige syd for Alicante mellem Barcelona og Málaga. Jorden er sandet med rød ler og meget rig på kalk. Det er ideelle betingelser for økologisk drift, da de undgår sygdomme og skadedyr så højt oppe i landskabet. Høstudbyttet er meget lavt men kvaliteten af druerne høj.

Produkter fra Viña Cerron, Jumilla

Spanien

2018 "Rabia", Petit Verdot, Bodega Cerrón, Jumilla

Spanien

2021 Remordimiento Tinto, Bodega Cerrón, Jumilla DOP

Spanien

2016 El Sentido de la Vida, Bodega Cerrón, Jumilla

Spanien

2019 La Servil, Monastrell, Bodega Cerrón, Jumilla

Vinavisen

Spanien

2020 La Servil, Monastrell, Bodega Cerrón, Jumilla

Ekstrabladet
Ekstrabladet 92 / 100