Raffineret og åben i duften med brioche, ristede mandeltoner og en mineralsk dimension. Fyldig og finesserig i smagen og yderst elegant med både mineralske og svagt ristede noter.
Druerne er 100% Premier og Grand Cru med 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir hovedsageligt fra Verzy, Verzenay, Trépail og Avenay i Montagne de Reims, og Avize og Vertus i Côte des Blancs. Den har lagret minimum 6 år. Dosage 10 gr/l.
Året 2005 bød på lidt vejrmæssige udfordringer, men til trods for dette, blev året modtaget godt i Champagne. Vinene var generelt rige og fyldige, og de bedste forventes at performe flot frem til sidste halvdel af 2020'erne.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Maison Henriot siden 2017. Maison Henriot blev grundlagt i 1808 af Apolline Henriot og var i familiens eje helt frem til 2022. Efter en kort periode med omstruktureringer og organisationsændringer kom Maison Henriot i marts 2023 under paraplyorganisationen Terroirs et Vignerons de Champagne (TEVC), som repræsenterer flere Champagnebønder, -kooperativer og -huse. Under denne paraply, får Champagne Henriot adgang til alverdens kontakter og knowhow, men Champagne Henriot opererer som selvstændig producent med egen ledelse, hvor de kan fokusere 100% på at vedligeholde deres eksklusive Champagnebrand.
Vinmager for Henriot er den højtrespekterede Alice Tétienne, der blev ansat i 2020. Hun kom fra en stilling hos Maison Krug og er en af Champagnes mest specialiserede vinmagere med flere uddannelelser inden for Champagne og ønologi.
Henriot fokuserer på Chardonnay, men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top cuvée, cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Maison Henriot beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret. Huset er under økologisk konvertering, men der går nogle år, før vinene bliver certificerede, da der indgår reservevin i vinene. Certificeringen ønskes af miljømæssige årsager, foruden at den er 100% i overensstemmelse med et af Maison Henriots mål: At fremme mangfoldigheden og dermed rigdommen af de forskellige unikke terroirs.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et Champagnehus i den absolutte top.