300,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2019 Bourgogne Blanc les Femelottes, Domaine Chavy-Chouet
300,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347119 |
Beskrivelse
Frugtrig men samtidigt fokuseret og ret stringent vin i denne eleganceprægede årgang. Middelfyldig med fin rygrad af sprød syre. Lyse frugter som friskt krydret æble, citrus, lys fersken og pære. Fin mineralitet i en eftersmag med god længde. Kan utvivlsomt udvikle sig videre i nogle år.
Druerne kommer fra en 3 ha. village-parcel ved siden af Puligny-Montrachet by, hvor 40-årige vinstokke vokser i ler og sand. Vinen er lagret 10 mdr. i egefad, 10% nye fade.
Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden i 7 generationer. Chavy familien fra fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard.
Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balanc. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
2019 Bourgognes høje kvalitet har overrasket selv vinbønderne! En sjældent sete kombination af høj frugtintensitet, mineralitet, sprød syre og lagringsegnede tanniner er bemærkelsesværdig efter en vækstsæson, der gav en del panderynker.
En meget tør vinter efterlod jorden med ringe vanddepoter før en kølig og våd forsommer, der gav blomstringen svære betingelser, som reducerede det potentielle udbytte fra start. Frost mellem 5. og 15. april, især i det sydlige Côte de Beaune, ramte især Chassagne-Montrachet hårdt. Juni og det meste af juli blev varme og meget tørre med to deciderede hedebølger, som satte væksten mere eller mindre i stå mange steder. Heldigvis havde de fleste dyrkere ikke fjernet for mange blade på vinstokkene, så druerne ikke blev brændt af solen.
Heden viste sig senere at have haft ringe indflydelse på frugtkvaliteten, da de højeste temperaturer kom før veraison / farveskiftet. August var nærmest ideel med passende temperaturer, lidt nedbør og kølige nætter, der holdt på syren. Temperaturstigning igen i begyndelsen af september gav nervøsitet for et for højt sukkerniveau, så høsten begyndte i Maconnais fra 6/9 med Côte d'Or nogle dage senere.
Samlet set blev tiden fra blomstring til høst lidt længere end de 100 dage, der er den klassiske målestok. Soltimerne fra april - september blev 15% over gennemsnittet, og pga. den sparsomme mængde vand var druerne ret små med meget skind i forhold til frugtkød. syreniveauet var forbløffende højt, domineret af vinsyre, der giver friskhed i vinen og afbalancerer alkohol, mens æblesyren, der ændres til rund mælkesyre ved den malo-laktiske gæring, var lav.
Den høje og afbalancerede kvalitet er gennemgående også på de mindre ambitiøse prisniveauer. Det gælder også hvidvinene, hvor de, der søger den klassiske, rankere stil, ligesom i årgang 2018 bør se efter de køligere områder som fx Hautes-Côtes og Ladoix. De traditionelle stjernekommuner mod syd har generelt lavet vine med mere tyngde og bredde.
Relaterede produkter
qaf3hah2fp
365j0q3ltden6u1gu6bdrmklpm7fqn9g
sswlvc4napo2jrk6r8uk5s
DKK 000,00
DKK 000,00
x3ac0n9xrg
u336bynfg8bgiu3y9fqmt9ymjxzohywwm
mmw6zcnufulsafzcq66
DKK 000,00
DKK 000,00
syjk29vwbup
jp26wq7aqqn7lrv1uyn9fntp7pcihmh
y7miqvpcxtyi3a72udtt
DKK 000,00
DKK 000,00
kqwupdeom7d
9wfafj37d4cl8c2yascpt2b6ce5lpqko
zricj6qt8tamql2dtyrrlb
DKK 000,00
DKK 000,00
vtlgl6omouh
5pckipjjw5bx85f04rfv787db5dbp4k8
x62pgmlj3jn86smyirhmt7
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
ij3zeg4l6mg
yoe6fu5vvhazzo5zrrwbzzn53lffa3gd
ksji2tc7h7jf395f1uofn
DKK 000,00
DKK 000,00
sj8sqxrzdgh
76s941ni1f3yg7h98hossnf5wcp1725
3n7rgl1x9hmcm7zat7elo
DKK 000,00
DKK 000,00
3u1gbt5qzzo
3zm2z4ble7sk0rair0trvlyol6dioj70d
1hgsn5awfvj19b9pch4rj2
DKK 000,00
DKK 000,00
54nclmgk47
shp18sg3tp8icidd5c6bno0ow7stjsg
thanze3rp2koae1u2cnab
DKK 000,00
DKK 000,00
h8doo8gnuvq
vn6n0fqazzctdfdscwez6j5h6au1fgoei
2srovk85qpqyt5cwyldg0d
DKK 000,00
DKK 000,00