300,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2019 Bourgogne Blanc les Femelottes, Domaine Chavy-Chouet
300,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347119 |
Beskrivelse
Frugtrig men samtidigt fokuseret og ret stringent vin i denne eleganceprægede årgang. Middelfyldig med fin rygrad af sprød syre. Lyse frugter som friskt krydret æble, citrus, lys fersken og pære. Fin mineralitet i en eftersmag med god længde. Kan utvivlsomt udvikle sig videre i nogle år.
Druerne kommer fra en 3 ha. village-parcel ved siden af Puligny-Montrachet by, hvor 40-årige vinstokke vokser i ler og sand. Vinen er lagret 10 mdr. i egefad, 10% nye fade.
Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden i 7 generationer. Chavy familien fra fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard.
Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balanc. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
2019 Bourgognes høje kvalitet har overrasket selv vinbønderne! En sjældent sete kombination af høj frugtintensitet, mineralitet, sprød syre og lagringsegnede tanniner er bemærkelsesværdig efter en vækstsæson, der gav en del panderynker.
En meget tør vinter efterlod jorden med ringe vanddepoter før en kølig og våd forsommer, der gav blomstringen svære betingelser, som reducerede det potentielle udbytte fra start. Frost mellem 5. og 15. april, især i det sydlige Côte de Beaune, ramte især Chassagne-Montrachet hårdt. Juni og det meste af juli blev varme og meget tørre med to deciderede hedebølger, som satte væksten mere eller mindre i stå mange steder. Heldigvis havde de fleste dyrkere ikke fjernet for mange blade på vinstokkene, så druerne ikke blev brændt af solen.
Heden viste sig senere at have haft ringe indflydelse på frugtkvaliteten, da de højeste temperaturer kom før veraison / farveskiftet. August var nærmest ideel med passende temperaturer, lidt nedbør og kølige nætter, der holdt på syren. Temperaturstigning igen i begyndelsen af september gav nervøsitet for et for højt sukkerniveau, så høsten begyndte i Maconnais fra 6/9 med Côte d'Or nogle dage senere.
Samlet set blev tiden fra blomstring til høst lidt længere end de 100 dage, der er den klassiske målestok. Soltimerne fra april - september blev 15% over gennemsnittet, og pga. den sparsomme mængde vand var druerne ret små med meget skind i forhold til frugtkød. syreniveauet var forbløffende højt, domineret af vinsyre, der giver friskhed i vinen og afbalancerer alkohol, mens æblesyren, der ændres til rund mælkesyre ved den malo-laktiske gæring, var lav.
Den høje og afbalancerede kvalitet er gennemgående også på de mindre ambitiøse prisniveauer. Det gælder også hvidvinene, hvor de, der søger den klassiske, rankere stil, ligesom i årgang 2018 bør se efter de køligere områder som fx Hautes-Côtes og Ladoix. De traditionelle stjernekommuner mod syd har generelt lavet vine med mere tyngde og bredde.
Relaterede produkter
gx1dzmmcnfg
x1rdk7tiklyk7z9ub9keavzt614vx3ra
50f7rr91op6v8uzq6487wi
DKK 000,00
DKK 000,00
4l8x8femukq
k11zwiyu8zou66yea5fhro7x71jy5762d
vb79atendhhmbnrq6ilb
DKK 000,00
DKK 000,00
yc6lxfp9m1i
05e3f2zjwczoyh5vs69yxp9vst20ikchi
xp17bi7qbedq090hbjc99n
DKK 000,00
DKK 000,00
olpyo4rmeb
4v9wm1j0voctpo8v25e6djjwpexcsvcl
90qaahssc1vuci3g0b2nb
DKK 000,00
DKK 000,00
54nhw55qntp
b72uaxq2jaofe8gp2225kfebocu1t1jmr
gjlp3uqa3n6repo6xwu9qc
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
d2twhcf1rnb
fd7kxxlzhdubx12f1j9cy8ilcrd8yo3
a1xch3gkpm4gi30t4z1k
DKK 000,00
DKK 000,00
ye9fd56csoa
g2z2zrpdibmzvwe3mxupti5qz7owzkg
fwf6jbobxcbtmyw86yd57o
DKK 000,00
DKK 000,00
23pvkldviar
dd4rzxonh08ozezxtszcq9srb65iuk24
ozgw184fbjfplqc23ym9z
DKK 000,00
DKK 000,00
l3ff3z6d7e
npw6ft3cbeanfheyqqx4lmbsedck97c
s5vznessbeik0ouigrq40c
DKK 000,00
DKK 000,00
lcc8x4jpbhd
5ge0vir1eh75l1eepszigj7t6ogjxxgc
3rb6zuxejn2ydf6g8d0nda
DKK 000,00
DKK 000,00