750,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2019 Meursault Casse-Tetes, Domaine Chavy Chouet
750,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13,5% |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347319 |
Beskrivelse
Romaric, der laver vinen, kalder den selv "essensen af Meursault" med sin forening af koncentration, struktur, finesse og en mineralitet, der nærmest råber om jordbundens karakter. En koncentreret vin med højt frugttryk og sprælsk syrestil. Knuste sten, orangeskal, mango og mandarin plus den kalkdrevne finish, marken er kendt for. Altid godt lagringspotentiale i vinen fra denne mark.
Les Casse-Têtes. En Casse-têtes er en gåde eller opgave, der er svær at løse. Marken ligger på skråningen sydvest for byen i ca. 300 m.s højde; 30-40 m. højere end 1.cru båndet. Med hård kalk, der kun er nedbrudt i ringe grad, og en masse småsten, er det en meget besværlig mark at arbejde med. Deraf navnet, forfædrene har givet den. Vinstokkene på domænets 0,6 ha. er 45 år gamle. Vinen lagrer 12 mdr. i egefade, 20% nye.
Meursault er et af verdens mest kendte steder for hvidvin af høj klasse. Kommunen ligger ca. 10 km. syd for Beaune og lige nord for Puligny-Montrachet. Den har ry for høj kvalitet generelt, ikke kun for de berømteste marker, og en vinstil der generelt er noget mere kroprig end de sydlige naboer uden at miste finesse.
Byen ligger ved udmundingen af en vestgående sidedal mod Saint-Romain. Der er derfor stor variation i de enkelte markers orientering. Områdets potentiale blev opdaget af munkene fra Citeaux, som plantede de første marker i 1098.
Jordbunden er domineret af limsten med varierende mængder af mergel og ler men veksler meget fra mark til mark på de næsten 400 ha. Ligeledes er højdeforskellene større end i Montrachet-kommunerne mod syd, med vin plantet mellem 220 og hele 380 m.s højde. Kombineret med jordbundsforskellene, den konkrete soleksponering, vindforholdene i dalen og vinmagerens intentioner giver det en stor variation fra det mere elegante og luftige til en kødfuld og rund stil.
Mange Village-vine, som ikke har et marknavn på, har en høj kvalitet og er meget afbalancerede, da de ofte er sammensat af druer fra små parceller forskellige steder, som hver tilfører deres karaktertræk til vinen.
Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden i 7 generationer. Chavy familien fra fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard.
Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balanc. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
2019 Bourgognes høje kvalitet har overrasket selv vinbønderne! En sjældent sete kombination af høj frugtintensitet, mineralitet, sprød syre og lagringsegnede tanniner er bemærkelsesværdig efter en vækstsæson, der gav en del panderynker.
En meget tør vinter efterlod jorden med ringe vanddepoter før en kølig og våd forsommer, der gav blomstringen svære betingelser, som reducerede det potentielle udbytte fra start. Frost mellem 5. og 15. april, især i det sydlige Côte de Beaune, ramte især Chassagne-Montrachet hårdt. Juni og det meste af juli blev varme og meget tørre med to deciderede hedebølger, som satte væksten mere eller mindre i stå mange steder. Heldigvis havde de fleste dyrkere ikke fjernet for mange blade på vinstokkene, så druerne ikke blev brændt af solen.
Heden viste sig senere at have haft ringe indflydelse på frugtkvaliteten, da de højeste temperaturer kom før veraison / farveskiftet. August var nærmest ideel med passende temperaturer, lidt nedbør og kølige nætter, der holdt på syren. Temperaturstigning igen i begyndelsen af september gav nervøsitet for et for højt sukkerniveau, så høsten begyndte i Maconnais fra 6/9 med Côte d'Or nogle dage senere.
Samlet set blev tiden fra blomstring til høst lidt længere end de 100 dage, der er den klassiske målestok. Soltimerne fra april - september blev 15% over gennemsnittet, og pga. den sparsomme mængde vand var druerne ret små med meget skind i forhold til frugtkød. Syreniveauet var forbløffende højt, domineret af vinsyre, der giver friskhed i vinen og afbalancerer alkohol, mens æblesyren, der ændres til rund mælkesyre ved den malo-laktiske gæring, var lav.
Den høje og afbalancerede kvalitet er gennemgående også på de mindre ambitiøse prisniveauer. Det gælder også hvidvinene, hvor de, der søger den klassiske, rankere stil, ligesom i årgang 2018 bør se efter de køligere områder som fx Hautes-Côtes og Ladoix. De traditionelle stjernekommuner mod syd har generelt lavet vine med mere tyngde og bredde.
Relaterede produkter
yir82pvloyn
st24pcy8bmr2soxymqbnj9vdk6m51di8
73f5u57gd9g4rz44skkxg
DKK 000,00
DKK 000,00
b0wewqc2m35
slmdbqy2c1ttmo4tq07defz8yy09q3ov
8gchlbz5qwvspgyxepjhga
DKK 000,00
DKK 000,00
8vn6i6x41y3
rl9mg3p4saqtmtqpzoiao8fqholfsadn
pht8v47pmc4vpeirqk5tr
DKK 000,00
DKK 000,00
segak9purrd
js4bm3uw81wed1dn4a6va3drlh97057e
j4newuf7klekfx19ov5gm
DKK 000,00
DKK 000,00
r8ahf2fptq
gcmna2egps85r6xeiz5qgk814qiem6e2p
cxoyrwqng4rvi33szuxad
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
x8v4ou75779
kutz3k356djgq23jeyokfmoa1t327re8
y303dj46uss7c4qmackb
DKK 000,00
DKK 000,00
nvu5dunatq
1cvx8mn5v3ol3pzvkdi267xi8v4imzew
h47tb6hud9s9ftdazlg0cm
DKK 000,00
DKK 000,00
mp522x1tuus
s276k5teibhv5hd77jr3p7yut7ebfry7
ssy8ulp8mfxzfm6nukts
DKK 000,00
DKK 000,00
5yphzd7c1fa
n2fd59fxkw5h5xaqymtx3vv3ymzq7dg
w1bovmm633tl66bz330eb
DKK 000,00
DKK 000,00
5wl6vqxuve5
oon72cgg6vmy3o9zndnmeqsw0m4vd4kqo
xh48x38mmgqxb679mm27e
DKK 000,00
DKK 000,00