Dansende elegant vin med flintede mineraltoner, akacieblomst, gyvel og en lille snert honning. Raslende ren, livfuld syre. Druemosten gærer og lagrer kun i ståltank. Det handler om den rene frugt hér. Brochard køber druerne til denne vin fra dyrkere i området. Født til ferskvandsfisk og fin til skaldyr, lyst kød og gedeost. Udfolder sig tidligt, men kan gemmes ca. 5 år.
Producenten, Hubert Brochard, er en traditionsrig familieproducent i landsbyen Chavignol, vest for Sancerre by. Hubert's søn Henri og ægtefælle Therèse styrede domænet gennem anden halvdel af 1900-tallet og købte mere jord til, så familien har 60 ha. i alt, fordelt på Sancerre, Pouilly Fumé og nogle ha. Vdp Val de Loire landvin. Tre sønner styrer i dag: Daniel ejendommen som helhed, Jean-Francois i markerne og Benoit som kældermester.
Daniels to døtre er klar til at overtage, når tiden kommer: Anne-Sophie er ønologuddannet og har lavet vin i Bordeaux, Bourgogne og New Zealand. Caroline er i administration og salg sammen med Daniels frue Christiane. Kælderen, der blev helt fornyet i 1992, har 15 forsænkede tanke, 30 temperaturstyrede ståltanke og 50 egefade på 228 og 600 l. foruden enkelte 600 l. akaciefade specielt til Pouilly Fumé Vieilles Vignes. Områdets ekstremt varierede jordbund afspejler sig i domænets mange parceller med både ler, kalk, mergel og flint repræsenteret. Kvalitetsniveauet er konstant højt, så ES-Vin har solgt deres vine i mange år.
Pouilly Fumé er søster til Sancerre, kun få km. derfra, over Loirefloden mod øst. Vinen er opkaldt efter byen Pouilly-sur-Loire og det traditionelle lokalnavn for Sauvignon Blanc: Fumé Blanc, som dels refererer til den lidt røget-mineralske tone, der kan være i vinene. Den kan minde om duften, når man slår to stykker flint mod hinanden for at lave ild, eller affyrer et antikt våben med flinttænding af krudtet. Der er megen flint i jorden her men ingen videnskabelige holdepunkter for, hvordan det påvirker vinens aroma, og der er også arealer med ler, limsten og mergel. Den anden reference er til den modne Sauvignon Blanc drues blå-grålige tone, som kan give indtryk af et røgslør over markerne lige inden høst.
Især flint og mergel er gode til at opsuge varme om dagen og afgive den i de kolde nætter. Med så mange jordbunde, dyrkere og vinifikationsteknikker, kan der ikke siges at være nogen konsistent forskel på Sancerre og Pouilly Fumé, men måske en tendens til at Sancerre er mere frivolt blomstret i mange versioner og Pouilly Fumé mere rank og stringent i stilen.
Appellationen er fuldkommen domineret af Sauvignon Blanc druen. Området er, med ca. 1350 ha. marker, væsentligt mindre end Sancerre og producerer ca. 2,5 gange mindre vin pr. år. På eksportmarkederne lider området lidt af, at navnet er mindre mundret end "Sancerre", og en vis sammenblanding med Pouilly Fuissé i det sydlige Bourgogne, der er lavet på Chardonnay.