This website requires JavaScript.
  • 2021 Sonnentau Scheurebe, Gutswein Weingut Gysler, Rheinhessen

    "Sonnentau" / soldug har druens klassiske grape / lime / stikkelsbær og let urtede karakter. Kan suppleres med hvid peber, æbletone, hvid fersken og en markant, spillende syre: 9,1 g. / l. De 8,4 g. restsukker mærkes ikke: absolut "trocken" med kun 11,5% alkohol. Dette er druens oprindelige hjem, da dens "far" Georg Scheu, der skabte den i 1916, boede det meste af sit liv i Alzay, hvor vingården er. Når druerne er modne og håndhøstet, laver vinen nærmest sig selv med spontangæring, lagring på gærresterne i 5 mdr. og tapning uden klaring og filtrering. Udtryksfuld men letbenet. Prøv til aperitif, sushi, fisk i sovs eller grillet tun.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2021

    Alc.

    12%

    Område

    Rheinhessen

    Land

    Tyskland

    Vinbladet 89 / 100
    AltOmVin.dk
    Oldenburgs Vinguide 18 / 20
    Vinavisen
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeBiodynamisk
    LandTyskland
    DistriktRheinhessen
    DruesorterAndre (100%)
    Alkohol %12%
    FyldighedMiddelfyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeSkruelåg
    Årgang2021
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer654021
    89 / 100

    Vinbladet

    Kølig, elegant frugtnæse med nydeligt ferskenpræg og med fornem renhed. Flot mineralitet og præcist og kultiveret krydderi med et touch grannåle. Helt igennem kølig stil med nært aromatisk slægtskab til Riesling. Intens mundfrugt med solid og velafbalanceret syre og pæn fylde. Diskret, delikat sødme og med pæn ekstrakt og personligt, velsammensat krydderi. Tiltalende.

    AltOmVin.dk

    Grønne æbler, nyslået græs. Rød grape og lime. Let sødme der matcher asiatisk mad. Vinen har fine mineralske noter af grafit/granit. Harmonisk vin.

    18 / 20

    Oldenburgs Vinguide

    Den mindre kendte drue har givet en vin med stor umiddelbar friskhed og charme, blomst og aroma, og med en raffineret bevægelse i glasset fra moden pære til en afsluttende syre med spor af citrus. Det er en spændende madvin i fin balance, konsekvent og vellykket.

    Vinavisen