1.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale, 1,5 l.
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Vinous | 94 / 100 |
Oldenburgs Vinguide | 19,5 / 20 |
Decanter | 94 / 100 |
JamesSuckling | 94 / 100 |
1.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Australien |
Distrikt | McLaren Vale |
Druesorter | Syrah/Shiraz (100%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | MG - 1,50 L. |
Varenummer | 171917-1-5 |
Beskrivelse
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Dead Arm har navn efter Eutypa Lata, en særlig svampesygdom, som har ramt en del af d'Arenbergs Shiraz. Svampen dræber den ene af vinstokkens to arme ,men den anden overlever og leverer naturligt nok kun halvt så mange druer. Hvor andre graver vinstokken op, lader d'Arenberg den blive, og de tilbageblivende druer får ekstra koncentration.
De enkelte parceller er høstet ved optimal modenhed og vinificeres hver for sig med fodtrædning af druerne i løbet af gæringen, som, efter kurvepresning, fortsætter i egefade med gæringsresterne i 18 mdr.; både nye- og brugte franske samt gamle amerikanske. Vinen omstikkes ikke, før den er færdig. Ingen klaring og filtrering. Kan lagres 15 - 20 år under gode forhold.
Hør Chester Osborn, ejer af d'Arenberg, præsentere The Dead Arm i forbindelse med Erik Sørensen Vins 65 års fødsesldag marts 2021: Videoen åbner i YouTube.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet "The Art of Being Different". I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d'Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i SydAustralien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia. Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er højt, og man får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt er der 33 forskellige druetyper rundt omkring domænet og man har, udover mere velkendte, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Vinous
Oldenburgs Vinguide
D'Arenbergs "døde arm", der hentyder til meget gamle, virusbefængte vinstokke med visne grene, er år efter år et af pejlemærkerne for australsk Shiraz. Denne 2017'er, der endnu er så uforskammet ung, skal også nok blive det. Taget på babysengen er den blød, raffineret og ret mild i betragtning af sin ungdom - det er en tæt mundfuld proppet med talent, liv og muligheder. Den har en ødsel smag af solbær, brombær og engelsk lakrids og en lang, delikat finish og eftersmag. Den åbner sig uvilligt og først efter mange timer og kan drikkes nu, men det er synd! Gem den roligt 5-10 år.
Decanter
A very dry but mild growing season with many cool nights has produced a lifted Shiraz of good intensity and detail. Bright blackberry fruit is riven with red licorice and fennel seed spice plus dried rose top notes. Plentiful but fine minerally, earthy tannins lend structure and length. For now, wearing its alcohol very well û highly promising.
JamesSuckling
This is a very composed and nicely layered rendition of this top-end shiraz with aromas of cocoa, dark plums, blackberries, cinnamon, licorice and dark cherries. The palate has a very impressive build of ripe dark-fruit and chocolate flavors. Layered and expansive, it swells impressively through the finish. Smoothly resolved and gently spicy. Drink or hold.
Robert Parker
Locked up tight and ungiving on the nose, d'Arenberg's 2017 The Dead Arm Shiraz is nonetheless formidably dense and concentrated on the palate. Notes of charred wood join plums, raspberries and black olives in this full-bodied effort. With its current surly disposition, it appears to require decanting or several years' sleep in a cool cellar. Giving it air helped bring out purple raspberries and softened the considerable tannins, so I'm optimistic about its future evolution.
Wine.com
The 2017 d'Arenberg Dead Arm Shiraz deftly combines elements from both the Old and New Worlds. TASTING NOTES: This wine is generous in black fruit, savory spices, leather, and oak. Enjoy it with slow-braised meat dishes.
Wine&Spirits
Chester OsbornÆs collection of old-vine shiraz parcels includes a lot of plants that have lost a limb to Eutypa, a vine disease; they now concentrate their efforts on the fruit growing on the remaining arms. This 2017 shows that concentration in a wine that radiates sun from its blue-black fruit contrasted with earthiness in its rooty, radish-like tannins.
WineEnthusiast
The relatively cool hand of the 2017 vintage has added touches of freshness and elegance to many classically rich, powerful wines like this one. Postcard McLaren Vale notes of plums, blackberries, peppery, earthy spices and a little well-placed oak lead the way. The distinction is in the palate, where muscular, highly textural, rustic tannins are balanced by bright, juicy fruit. Not for fans of cushy, soft-around-the-middle Shiraz, but tannin-craving red lovers will find much enjoyment.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
For 15 år siden var jeg stærkt fascineret af denne vin lavet på druer fra halvdøde vinstokke (kun den ene halvdel af planten lever). Den bekræftede mig i, at australsk shiraz kunne et eller andet. De voluminøse, sødtunge shiraz-vine står ikke længere øverst på min ønskeliste. Derfor var jeg spændt på at gensmage "den døde arm". Og jeg blev glædeligt overrasket allerede ved første snif: Tydelige brombær og boysenbær, tørre solbærblade og eukalyptus. En ret spicy næse med et strejf af salt mineralitet. Voldsomt krydret i munden. Mørke bær, espresso og let bitre toner af frugtskal. Kølig og chiliprikkende, sødmen behersket og stadig meget ung. Jeg forventer, det bliver en stor vin.
Relaterede produkter
9qwpq2lc81n
fp9abcl50shkli8suygms61h0njsgnun
7vfflvs7wbz294p4ashf
DKK 000,00
DKK 000,00
6417vlo1d2f
vwi85eqa9sqhu9ox01kmdut6q8ftugp
8ycqnvm0ecks9k3qaw1rhh
DKK 000,00
DKK 000,00
fhj2ctpwa7
jps28lvzu3kue54u6vycekhzo8zxwgs
n1x5ukf73eblfdo07sibur
DKK 000,00
DKK 000,00
tjih7p0g22
vixhceb8wy0rhj8qb3m6iiycr1ttq44l
mdeoruw83i8bie8idsorbd
DKK 000,00
DKK 000,00
jmce2pyuuim
45b837ukuyrovcrzd90ixsbrcp0wfghed
1y3euge70kqkf1kwhno3q
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
togzx7ixpo
moybp79bf7trds7gkc7wf16b9q7ay8
0ia82lm3ljcq32bjph809vy
DKK 000,00
DKK 000,00
9i8lcwyq03o
abso5btdd8kt39wt6izfdl59voh9op09f
n4sssfksu9fh9aj9l5vbs
DKK 000,00
DKK 000,00
zc0xixz105
0ief3l3soccnh3dn0mtif0t203j2tob29g
9pft0vwjkmm22ti2k36cvz
DKK 000,00
DKK 000,00
nywl0k5blwa
erjxzr5m3iddxqjkc2bj9yxq68ubzq8
iwnyyyw1qfq8op1m8lyrg8
DKK 000,00
DKK 000,00
70wuhov4fma
psrtczfq1acpo25korkd8p68ryep138q
b7jvew91bvzww4ukyzwt
DKK 000,00
DKK 000,00