Trods en beskeden rangering som "Bordeaux Supérieur" er det mester-teamet fra Ch. Nenin i Pomerol, der har lavet vinen her i over 20 år. En rigtig højre-bred vin på 90% Merlot og 10% Cabernet Franc. Deres standard er stor frugtsaftighed med silkeblød stil og fin mineralitet. Lavet kun i ståltank for at være hurtigt åben og indbydende, men udvikler sig stadig i årevis.
Château Saint Michel er på kun 6 ha. og ligger på grænsen til Fronsac med 30-årige vinstokke på en kombination af ler- og sandjord. Da Delon-familien fra Leoville Las Cases, Cru Classé, købte Ch. Nenin, fulgte Saint Michel med. Nenin-teamet laver stadig vinen, og det lille slot bliver nu brugt af Delon som "laboratorium" til at afprøve nye teknikker og redskaber, før de implementeres i større skala. Fx. har det lille slot et avanceret, optisk druesorteringssystem, som normalt ville høre større slotte til. En vin over norm i forhold til sin kategori.
Bordeaux Supérieur er en overbygning på Bordeaux AOP, som bruger de sædvanlige druer fra distriktet men med lidt højere krav. De fleste ejendomme, der producerer Bx. Supérieur vin, ligger på højre bred nord for Pomerol & St. Emilion, udenfor kommunerne med egen AOP, eller opfylder ikke disses regler.
Vinstokkene skal plantes tættere: 4500 / ha., hvor Bx. AOP kan nøjes med 4000. Udbyttet skal være 10% lavere og den potentielle alkoholprocent ved høsten (drumodenheden) ½ % højere (min. 10 %). Hvid Bx. Sup. findes også, men skal, i modsætning til Bx. AOP, have sødme. I Frankrig bruger kun Bordeaux og Beaujolais dette system, som er meget udbredt i Italien.
2016 i Bordeaux havde todelt vejr med en flot slutning: Vinteren var den varmeste i mere end 100 år med særdeles meget vand. I det tidlige forår faldt temperaturen og regnen forsatte, så -trods en tidlig knopskydning- gik udviklingen langsomt. Man undgik stort set de frostskader, som ramte bl.a. Loire og Bourgogne. Temperaturen steg i slutningen af maj, hvor blomstringen begyndte. Den blev lang og noget ujævn, men frugtsætningen var generelt god. 1. del af vækstsæsonen var meget mere regnfuld og med næsten 1/5 færre soltimer end gennemsnittet. En traditionel reaktion ville være at afløve kraftigt for at eksponere druerne mere for solen, men det skulle man ikke gøre....
Fra slutningen af juni skiftede vejret 180 grader: solrigt og næsten helt tørt til ind i oktober. Tre ret korte hedebølger i juli og august gav de fleste steder ikke problemer, pga. de store vandreserver i jorden, før den sidste, hvor væksten for yngre vinstokke på drænende jorde begyndte at gå i stå for alvor og det spredte sig efterhånden i regionen. Kraftig regn 13. & 14. september var mere end velkommen og satte fart i modningen igen, så balancen mellem tanniner, frugt og syre blev genoprettet i de røde druer. Høstperioden var historisk lang: fra de første hvide druer i begyndelsen af september til de sidste Cabernet Sauvignon sidst i oktober og botrytiserede druer i Sauternes først i november.
De hvide vine er generelt aromatiske med tendens til en lidt rund stil og et syreniveau lidt i underkanten af det gennemsnitlige for druer, der blev høstet før den forfriskende regn. Sauternes lader til at være en stor succes.
Rødvinene har en ret tannisk struktur efter den lange tørke, men meget fin frugtkoncentration efter en modningsperiode, der var ca. 20% længere end vanligt, og udbyttet er fint. Håndteringen af druernes udblødningsfase er væsentlig for stilen, især for Merlot: Længden og antallet af overpumpninger afgør bevarelse af syrebalancen, og om frugten holdes frisk eller bliver noget "eksotisk".
Der er ikke nogen konsistent kvalitetsforskel mellem venstre- og højre bred, og alt peger på fine kvaliteter også blandt de mindre vine på begge bredder.