Gerard Bougès, der har drevet slottet frem siden 1983, lægger vægt på mørk frugt, som der er masser af i 2018, god struktur med faste tanniner og en snert ristet eg fra 12-14 mdr.s lagring i fade, ca. halvdelen nye. Et godt eksempel på, at man kan få solid vin med rigtig Bordeaux-stil til behersket pris, når man hopper over den dyre kommunegrænse fra Pauillac.
Slottet ligger i Saint Sauveur: den nordvestligste del af Haut-Médoc, lige vest for Pauillac. De 20 ha. vinstokke, der efterhånden er ca. 35 år, vokser på banker af grus og sand. Klimaet er mildt, så tæt på vandet at lyset derfra gavnet modningen. Gerard Bougès renoverede kælderen helt i 1999, så der er temperaturregulerede ståltanke til gæringen. Vinen i den meget modne årgang består af 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc og 5% af det strukturgivende "Super-cabernet" Petit Verdot. Vinen vil udvikle sig i adskillige år.
2019 Bordeaux vækstsæsonen var, som ofte, med tvivl og bekymringer undervejs, men er endt med fine resultater. På baggrund af beretninger fra mange professionelle smagere må den korte version for rødvinene være: 1) Stabil, virkelig høj kvalitet både for Merlot og Cabernets. 2) Ingen tegn på, at nogle kommuner er klart bedre end andre, både på højre- og venstre bred. 3) En lidt mere "klassisk" stil end '18: Høj frugtintensitet men lidt mindre yppig vægtfornemmelse, flot syrebalance og tanniner til lang lagring, som er lidt mere fremtrædende i højklassevinene som helt unge. Michel Rolland, der har været konsulent i årtier, har sagt: "At sammenligne 2019 med 2018 er lidt ligesom, hvordan 2016 var i forhold til 2015 og 2010 i forhold til 2009". Kort sagt, masser af frugtkoncentration og nuancer med en lidt rankere mere luftig struktur.
Tidlig knopskydning i en lun marts, men blomstringen blev noget forstyrret af vådt og ret køligt vejr april - først i juni. Det fremhæves, at to hedebølger i juni og juli, ikke havde de negative virkninger, man kunne frygte, da de skete før veraison / druernes farveskifte. Der var et par lokale storme med rigeligt vand på kort tid, men vejret var samlet set nærmest ideelt i august og september, hvor lidt regn 20/9 gav stødet til den sidste modning, især på grusede jorde, efter en lang og tør periode. Frisk vind forhindrede råd. Dag / nat temperaturerne svingede gerne 20 grader efter midt august og holdt syren oppe. Druesundheden var eminent ved høst. Merlot blev mest høstet i slutningen af september; Cabernets fra slut. sept. - midt oktober.
De hvide blev høstet fra sidst i august - midt sept. Druerne havde en flot balance mellem sukker og syre med stor aromarigdom, som går igen i vinene. Mange er lagringsegnede. Sauternes fik ret megen regn: i juni - august 30% mere end i Pauillac. Efter juli-stormen var der nogle rådproblemer, som reducerede det mulige høstudbytte. Botrytis (skrumpende druer) kom meget sent, fra midt september, og tyngdepunktet i høsten var 10 - 14. oktober. Der er høstet magre 10 hl./ha. i gennemsnit. Vinene har høj kvalitet: er rene, aromatiske og velbyggede, men mange har et mindre "tungt" præg af Botrytis til fordel for elegance.