Château Malescot-Saint-Exupéry ligger inde i Margaux by med de 28 ha. plantede marker lige nord for, op ad Ch. Margaux's marker. Jorden er op til 10 m. dybt pyrenæer-grus samt ler og kalk med jernindhold. Plantningerne er 50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot, som er 35 år i gennemsnit og plantet meget tæt: 10.000 stokke/ha.
Slottet har haft en omtumlet tilværelse med mange ejere; været gået konkurs, blevet solgt på auktion og rekvireret af staten. Simon Malescot, der var Ludvig XIV's rigsadvokat, købte det i 1697, og grev Saint-Exupéry fra 1827-53 står for den anden del af navnet. Fourcade, der overtog det i 1853, tilkøbte senere bl.a. Ch. Dubignon, der havde 3-Cru titlen fra 1855-klassifikationen med.
At slottet nu lever op til etikettens motto "Semper ad Altum"/ altid stræbe højere, skyldes Zuger familien, der også har Ch. Marquis d'Alesme. De købte slottet i 1955, renoverede omfattende og genplantede mange af markerne, der var i forfald. Jean Luc Zuger har styret fra 1994, sekunderet af Michel Rolland som konsulent.
Bordeaux 2020 var det tredje varme år i træk, men ikke helt som de to foregående. Vinteren sørgede for gode vandreserver i jorden, som der skulle blive brug for. April var den varmeste i 100 år, knopskydningen var meget tidlig og blomstringen allerede i slutningen af maj forløb godt. Meldug i den våde og varme periode, inden tørken midt i juni satte ind, kostede en del af det potentielle udbytte.
Bortset fra juni var alle måneder fra marts - september varmere end både 10-års og 30-års gennemsnittet, men der var ingen deciderede hedebølger. Med total tørke fra 18/6 - 11/8 blev det den tørreste sommer siden 1959. Regnen i 2. halvdel af august, mest udpræget på venstre bred, var ekstremt vigtig for de fine resultater der kom, efter stabilt høstvejr i september.
Druerne var generelt små med tykt skind, og den friskhed, der præger de fleste vine, har overrasket dyrkerne selv. Udbyttet, især i de kvalitetsmæssigt vigtige kommuner for rødvin, er mindre end forventet. Vinenes karakter er traditionel Bordeaux: Koncentrerede og fast strukturerede med en god modvægt af friskhed i frugten og ret moderat alkohol. I mange vine er udviklingspotentialet stort