Fornem bouquet med røde og mørke frugter, krydderier og lidt egetræsnoter. Flot struktureret, kødfuld og rig med mange facetter. Langt gemmepotentiale.
Druerne høstes i hånden og undergår detaljeret sortering. De afstilkes helt eller delvist inden gæring i små containere og presses nænsomt. Vinen lagrer 12-14 måneder i franske fade med op til 45-60% ny eg.
Charmes-Chambertin ligger sydligst i Gevery-Chambertin på grænsen til Morey-Saint-Denis og er den største mark er på hele 28,4 ha.. Den består af flere markdele: "Aux Charmes" som ligger lige under Le Chambertin, og de sydligere dele under Latricières-Chambertin på grænsen til Morey-Saint-Denis. Den nordlige del vender mod øst-sydøst, mens de sydlige dele af marken, hvor Bouchard Père & Fis' parcel ligger, drejer få grader nordligere end markerne længere oppe på skråningen, så klimaet er en tand køligere her. Jordbunden er ret tynd, stenet og kalkrig med lidt varierende indhold af ler; mindst i den øvre del. Pga. det ofte marginalt køligere klima i marken set som helhed, er vinene kendt for et være meget elegante, saftige og ofte lidt tidligere drikkemodne end nabomarkerne men stadig med langt udviklingspotentiale.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.