375,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Côteaux Bourguignons Rouge Pinot Noir, AOC, Messager- Germain
En charmerende Pinot Noir med duft af vilde bær og en lækker tiltalende smag der byder på friskhed og noter af ribs, brombær og hindbær. Druerne kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke fra parcellen "En Malpertuis", der ligger i byen Couchey, en lille landsby beliggende nord for Fixin.
Årgang
2022
Alc.
13%
Område
Bourgogne
Land
Frankrig
375,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Pinot Noir |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 576222 |
Beskrivelse
En charmerende Pinot Noir med duft af vilde bær og en lækker tiltalende smag der byder på friskhed og noter af ribs, brombær og hindbær.
Druerne kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke. De vokser i en blanding af leret kalksten og lerjord på parcellen "En Malpertuis", der ligger i byen Couchey, en lille landsby beliggende nord for Fixin. Druerne høstes i hånden, og afstilkes 100% og får lov til at ligge i 10 dage inden let vinificering for at bevare maksimal frugt og lette tanniner. Vinen lagrer derefter i 12 måneder på 3-års egetræsfade, inden den føres til andre tønder og blendes. Vinen filtreres ikke før aftapning.
Coteaux Bourguignons er en regionsappellation etableret i 2011, der gælder for rødvine og hvidvine, hvor druerne kan komme fra et større område af Bourgognes yderområde. Desuden tillader denne appellation brug af flere druevarianter udover Pinot Noir og Chardonnay, som de blå Gamay og César og de grønne Aligoté, Melon de Bourgogne, Pinot Blanc og Pinot Gris.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Messager-Germain siden 2024. Adèle Germain og Simon Messager er to børn af terroiret. Han er fra Côte de Nuits, og hun er fra Côte de Beaune, begge fra vinfamilier.
Simon begyndte at arbejde med sin far i en tidlig alder og udviklede hurtigt en passion for vindyrkning. Han tog en uddannelse på Lycée Viticole de Beaune og fortsatte med at arbejde for berømte slotte som Huguenot, Domaine Bart og R. Groffier. Adèle er også uddannet fra Lycée viticole de Beaune. Hun har arbejdet i Portugal, Sydafrika og New Zealand samt i flere år på Château de Pommard og Joseph Drouhin, hvilket har givet hende en grundig viden indenfor faget både internationalt og i Frankrig. De fandt sammen og skabte i 2023 deres eget domæne med Simons fars vinstokke (1,5 ha) og udviklede desuden samarbejdet med druedyrkere.
Med udgangspunkt i de værdier, de har arvet fra deres familier, kombinerer Simon og Adèle traditionelle vindyrkningsmetoder med moderne teknikker og skaber vine af høj kvalitet. De søger at tilpasse sig den moderne forbrugers smag og tilbyder vine, der både er friske og tilgængelige som unge, samtidig med at de bevarer et exceptionelt lagringspotentiale. Denne subtile modernisering afspejler vingårdens ønske om at forblive tro mod deres arv og samtidig følge med tidens trend.
I dag strækker vingården sig over 4 hektar med 4 appellationer: Côteaux Bourguignons, Bourgogne, Marsannay og Fixin. De har en speciel ambition om at placere Fixin blandt de store navne i Côte de Nuits gennem deres knowhow og passion. Derfor behandles hvert vinareal med den største omhu med absolut respekt for terroiret. Ud over deres egne parceller, sikrer samarbejdet med druedyrkere dem kontinuitet med Côte de Nuits appellationer som Côte de Nuits by, Nuits-St-Georges, Morey-St-Denis og Gevrey-Chambertin.
Arbejdet i marker og kælder udføres udelukkende af Adèle og Simon, altid med samme præcision og omhyggelighed. Alt arbejde udføres økologisk, dog uden certificering. Det giver druer med rigere, mere udtryksfulde og eksplosive aromaer. Hver appellation og hver parcel er vinificeret og modnet med den største respekt for terroirets oprindelse og identitet. Husets vine genkendes på deres delikate udtryk, elegance og store finesse.
Både de grønne og blå druer høstes omhyggeligt i hånden i små 15 kg kasser for ikke at beskadige de hele klaser. Til hvidvinene presses druerne skånsomt for at få en gradvis ekstraktion af saften og bevare druernes aromaer og friskhed. Ejendommen favoriserer naturlig vinificering uden tilsætning af sulfitter. Druerne presses hele, hvilket tillader mosten at oxidere naturligt for at beskytte saften. Denne miljø- og frugtvenlige tilgang giver det mest autentiske udtryk af terroiret.
Til rødvinene sorteres druerne i kælderen for kun at beholde de bedste druer. De afstilkes, eventuelt med op til 30% af hele høsten afhængig af årgang og appellation, for at bringe struktur og karakter til vinene. Gæring foregår med naturlig gær, med naturlige temperaturstigninger, hvilket tillader et autentisk udtryk af terroiret. Under vinificeringen er indgrebene minimale, hvilket favoriserer blid overpumpning for at undgå overdreven ekstraktion af tanniner. Efter malolaktisk gæring tilsættes en lille mængde svovl efterfulgt af lagring i 12 måneder på 228 liters egetræsfade. Der anvendes maksimalt 30% nye fade, for at vinene kan udvikle hele deres kompleksitet og struktur, samtidig med at frugtens naturlige udtryk respekteres.
Relaterede produkter
w6fuygr8vme
mmdib3kkxpkeu0e0xbd2ak9gqww1d46iq
dduwmyjnutfd799bp08u4
DKK 000,00
DKK 000,00
rxot6u4pwbb
rdwrpv5h64i4idydj7yzixv4za0ndexsr
5mo9md4n40sglfq0veb7qp
DKK 000,00
DKK 000,00
sttua9qq4um
4xrlai8sn70a5qn447ru85an80un1ac9i
uwq4f0ka3ysepdgxpyq1
DKK 000,00
DKK 000,00
5qva12ebw9m
bk8xzr07hx6sd61w8srsojx7r6w44ft
pldllcs4ckl8p7q53iw
DKK 000,00
DKK 000,00
nj884k82w4i
r7a2nsu36waehm0mhibncra1cpz5cgbjc
1o9ex4bao1yhzwrp6w06m7
DKK 000,00
DKK 000,00