450,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2016 Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception', Pierre Amadieu, Cru du Rhône
Dette er Pierre Amadieu's top-Gigondas, der kommer fra den højest beliggende skråning ved foden af "Ørnepasset", 400 m.o.h. Fornem kombination af frugtdybde, en bred palet af smagsindtryk og rank struktur. Kan matche alt fra kraftige gryderetter og svampe til vildt og vintermad med fedtindhold, hvor syren fra de højtliggende marker giver modspil. Kan udvikle sig i mange år.
DrinkRhone | |
Jeb Dunnuck | 95 / 100 |
WineSpectator | 94 / 100 |
Wine Advocate | 93 / 100 |
450,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Rhône |
Druesorter | Grenache/Garnatxa/Garnacha, Syrah/Shiraz |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2016 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 362116WB6 |
Beskrivelse
Dette er Pierre Amadieu's top-Gigondas, der kommer fra den højest beliggende skråning ved foden af "Ørnepasset", 400 m.o.h. Fornem kombination af frugtdybde, en bred palet af smagsindtryk og rank struktur. Kan matche alt fra kraftige gryderetter og svampe til vildt og vintermad med fedtindhold, hvor syren fra de højtliggende marker giver modspil. Kan udvikle sig i mange år.
Her giver hver vinstok mindre end én flaske vin, og koncentrationen i druerne, kompleksiteten i terroir'et og friskheden fra skråningernes høje beliggenhed og de kølige nætter sætter et klart aftryk. Druerne, 90% Grenache og 10% Syrah, høstes sent ad flere omgange og gærer over en hel måned med skindkontakt. Herefter lagrer vinen i 24 måneder i store franske egefade. Dette giver en fin integration af eg og runder vinen fornemt af.
Farven er dyb og mørk. Næsen intens og kompleks med saftige noter af både lyse- og mørke frugter, blommer og figner. Smagen er silkeblød og fyldig med delikate røde frugter blandet med laurbær, hvor krydderier- og pebernoter blander sig på elegant vis i den lange og vedvarende afslutning.
Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som gennem 85 år og tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre, 2. generation, har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "Jeg vil lave elegante vine med behagelig friskhed og god frugtighed, der respekterer familiens traditioner og appellationens typiske kendetegn.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres, Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Robert Parker siger bl.a. om domænet: "Læsere, der søger solid vin for pengene så vel som god typicitet fra Sydrhône, skal se på vinene fra Pierre Amadieu.....de giver altid masser af nydelse og er rimeligt prissat".
Gigondas er en af Rhône-dalens Cru'er - dvs. hvor byens navn står på etiketten i stedet for, eksempelvis, blot Côtes du Rhône. Byen blev et "Cru" allerede i 1971. Gigondas ligger op mod bjergryggen Dentelles de Montmirail, som begrænser mængden af sol på markerne om morgenen og dermed forlænger modningstiden af Grenachdruen. Det giver mere syre og friskhed til druen.
Rødvinene må indeholde op til 80% Grenache og skal indeholde minimum 15% af Syrah og/eller Mourvèdre. Vinen er ofte lidt fastere end ærkerivalen Châteauneuf-du-Pape, men i reglen af samme type. De bedste lagrer fremragende.
Gigondas er hovedsageligt en rødvinsappellation, men der produceres også en begrænset mængde rosévin. De hvidvine, producenterne fremstiller, må altså ikke kaldes for Gigondas, men i stedet for blot "Côtes du Rhône".
DrinkRhone
Dark red. The nose gives a lucid aroma of cherry-raspberry fruit, has a coulis style, appealing sweetness, glistens with juvenile brilliance, shows some oak in the background. The palate is the home to most attractive Grenache red fruits, red cherries with a suave style and juicy content. The mid-palate is very well filled, the balance is good, and the purity of the fruit striking û it's crystalline. The oak will require another four years or so to fuse into it. A most winning bottle awaits, full of the clarity of Gigondas.
Jeb Dunnuck
A beautiful wine, the flagship 2016 Gigondas Le Pas De l'Aigle is a normal blend of 90% Grenache and 10% Syrah that spent a full two years in oak casks before bottling. Ruby/purple-colored with intense notes of black raspberries, cassis, garrigue, and flowery incense, it hits the palate with medium to full-bodied richness, a layered, multi-dimensional texture, and building tannins that give plenty of cut and definition on the finish. Taking plenty of time to open up, it's going to benefit from 2-3 years of bottle age and shine for 10-15 years. It's a class act.
WineSpectator
Ripe and vivid, with beautiful flow to the mix of dark plum, fig and blackberry preserve flavors, carried by a swath of licorice root and tobacco. Swirls of black tea and mesquite show on the finish, which reveals well-buried chalky minerality. Should cellar nicely. Best from 2022 through 2035.
Wine Advocate
Amadieu's top cuvée, the 2016 Gigondas le Pas de l'Aigle is 90% old-vine Grenache and 10% Syrah planted at 400 meters above sea level (near the top of the appellation). Hints of clove, leather and cedar accent a mix of red and black fruit, including hints of cola. Medium to full-bodied, this concentrated, complex wine should be at its best in another year or two and drink well for the next 4-5 years.
Vinous
Lurid ruby-red. Potent, mineral-accented raspberry liqueur and cherry aromas are complemented by suggestions of incense, vanilla and exotic flowers. Velvety in texture and impressively concentrated, offering sweet red berry and cherry preserve flavors that are lifted by a spine of juicy and spicy snap of white pepper. Plush yet energetic in style, finishing on an emphatic floral note, with excellent clarity and harmonious tannins that build slowly.
Relaterede produkter
geo0mz08pwu
g8qmxc6by36copvkexmvb5p1tsjqwkep
usicdo0rqh3ipkvt4febe
DKK 000,00
DKK 000,00
w10fvix5pe
1tqnswpoitie6mx164m1629g63o8dei
ncbfix2eq1nkbgm8zgqt
DKK 000,00
DKK 000,00
i515laiqyy
yhfie8166wqg0bd7ubw7mbkt5omvezg
ucpywn7a9iexu66gcjgjs
DKK 000,00
DKK 000,00
3pocyww3o9q
y4fawi68b9ktcaaokpdkzarapb67trr1j
d3qufcfcbmm3myv9kwwxpd
DKK 000,00
DKK 000,00
hm1y0jxvp78
ip64wtn87dc614wct085ycep7fiehn2vr
mvjss5gkl0n5t096bmyn3p
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
h9hd59yewb6
dealuh8eufe3iyxmx1yz4dc7lszw6jl64
zelqgqtx71abubwt61z2m6
DKK 000,00
DKK 000,00
xp8zhbbhez
h1gwjo9rv45og17sz6bu4i6ey5vk6t9
gsjedcmc0j7hphcy3ejvd
DKK 000,00
DKK 000,00
ncyh3y9hm8
5syhfhn2vx69bhy85dphtilz92l6ygkg
9aki66njece3xjka7voyif
DKK 000,00
DKK 000,00
39ixc2e7ajo
34ukgqklnnyvpt33y9kb7rjpvhqoccakg
ua4s0v3dnsqjuh3sefvzo
DKK 000,00
DKK 000,00
qlmnojsrrid
q5g4ycsqrjswb2k5fgcpdgifn0u2hyrx
8p26a3v10jgt2kahy9zbyj
DKK 000,00
DKK 000,00