450,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2016 Gigondas Le Pas de l'Aigle 'Terroir d'Exception', Pierre Amadieu, Cru du Rhône
Dette er Pierre Amadieu's top-Gigondas, der kommer fra den højest beliggende skråning ved foden af "Ørnepasset", 400 m.o.h. Fornem kombination af frugtdybde, en bred palet af smagsindtryk og rank struktur. Kan matche alt fra kraftige gryderetter og svampe til vildt og vintermad med fedtindhold, hvor syren fra de højtliggende marker giver modspil. Kan udvikle sig i mange år.
DrinkRhone | |
Jeb Dunnuck | 95 / 100 |
WineSpectator | 94 / 100 |
Wine Advocate | 93 / 100 |
450,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Rhône |
Druesorter | Grenache/Garnatxa/Garnacha, Syrah/Shiraz |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2016 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 362116WB6 |
Beskrivelse
Dette er Pierre Amadieu's top-Gigondas, der kommer fra den højest beliggende skråning ved foden af "Ørnepasset", 400 m.o.h. Fornem kombination af frugtdybde, en bred palet af smagsindtryk og rank struktur. Kan matche alt fra kraftige gryderetter og svampe til vildt og vintermad med fedtindhold, hvor syren fra de højtliggende marker giver modspil. Kan udvikle sig i mange år.
Her giver hver vinstok mindre end én flaske vin, og koncentrationen i druerne, kompleksiteten i terroir'et og friskheden fra skråningernes høje beliggenhed og de kølige nætter sætter et klart aftryk. Druerne, 90% Grenache og 10% Syrah, høstes sent ad flere omgange og gærer over en hel måned med skindkontakt. Herefter lagrer vinen i 24 måneder i store franske egefade. Dette giver en fin integration af eg og runder vinen fornemt af.
Farven er dyb og mørk. Næsen intens og kompleks med saftige noter af både lyse- og mørke frugter, blommer og figner. Smagen er silkeblød og fyldig med delikate røde frugter blandet med laurbær, hvor krydderier- og pebernoter blander sig på elegant vis i den lange og vedvarende afslutning.
Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som gennem 85 år og tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre, 2. generation, har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "Jeg vil lave elegante vine med behagelig friskhed og god frugtighed, der respekterer familiens traditioner og appellationens typiske kendetegn.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres, Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Robert Parker siger bl.a. om domænet: "Læsere, der søger solid vin for pengene så vel som god typicitet fra Sydrhône, skal se på vinene fra Pierre Amadieu.....de giver altid masser af nydelse og er rimeligt prissat".
Gigondas er en af Rhône-dalens Cru'er - dvs. hvor byens navn står på etiketten i stedet for, eksempelvis, blot Côtes du Rhône. Byen blev et "Cru" allerede i 1971. Gigondas ligger op mod bjergryggen Dentelles de Montmirail, som begrænser mængden af sol på markerne om morgenen og dermed forlænger modningstiden af Grenachdruen. Det giver mere syre og friskhed til druen.
Rødvinene må indeholde op til 80% Grenache og skal indeholde minimum 15% af Syrah og/eller Mourvèdre. Vinen er ofte lidt fastere end ærkerivalen Châteauneuf-du-Pape, men i reglen af samme type. De bedste lagrer fremragende.
Gigondas er hovedsageligt en rødvinsappellation, men der produceres også en begrænset mængde rosévin. De hvidvine, producenterne fremstiller, må altså ikke kaldes for Gigondas, men i stedet for blot "Côtes du Rhône".
DrinkRhone
Dark red. The nose gives a lucid aroma of cherry-raspberry fruit, has a coulis style, appealing sweetness, glistens with juvenile brilliance, shows some oak in the background. The palate is the home to most attractive Grenache red fruits, red cherries with a suave style and juicy content. The mid-palate is very well filled, the balance is good, and the purity of the fruit striking û it's crystalline. The oak will require another four years or so to fuse into it. A most winning bottle awaits, full of the clarity of Gigondas.
Jeb Dunnuck
A beautiful wine, the flagship 2016 Gigondas Le Pas De l'Aigle is a normal blend of 90% Grenache and 10% Syrah that spent a full two years in oak casks before bottling. Ruby/purple-colored with intense notes of black raspberries, cassis, garrigue, and flowery incense, it hits the palate with medium to full-bodied richness, a layered, multi-dimensional texture, and building tannins that give plenty of cut and definition on the finish. Taking plenty of time to open up, it's going to benefit from 2-3 years of bottle age and shine for 10-15 years. It's a class act.
WineSpectator
Ripe and vivid, with beautiful flow to the mix of dark plum, fig and blackberry preserve flavors, carried by a swath of licorice root and tobacco. Swirls of black tea and mesquite show on the finish, which reveals well-buried chalky minerality. Should cellar nicely. Best from 2022 through 2035.
Wine Advocate
Amadieu's top cuvée, the 2016 Gigondas le Pas de l'Aigle is 90% old-vine Grenache and 10% Syrah planted at 400 meters above sea level (near the top of the appellation). Hints of clove, leather and cedar accent a mix of red and black fruit, including hints of cola. Medium to full-bodied, this concentrated, complex wine should be at its best in another year or two and drink well for the next 4-5 years.
Vinous
Lurid ruby-red. Potent, mineral-accented raspberry liqueur and cherry aromas are complemented by suggestions of incense, vanilla and exotic flowers. Velvety in texture and impressively concentrated, offering sweet red berry and cherry preserve flavors that are lifted by a spine of juicy and spicy snap of white pepper. Plush yet energetic in style, finishing on an emphatic floral note, with excellent clarity and harmonious tannins that build slowly.
Relaterede produkter
v1agn6vaqxb
guhtt2d7h7mf7zss6sji0eqs1pwldjy3g
6hi0b73wcyiuqdkuzj5g0m
DKK 000,00
DKK 000,00
jorb4kdcdj
jo6t44enmuvzoheajzsi976pb0wcenxc
6yr640vpoeefnl017bcmrf
DKK 000,00
DKK 000,00
u0vhatl8h2k
1e1mj6cgyhl9j978g5opfuwdxzfeumtsn
67hll5ichwlgehgax6zmw8
DKK 000,00
DKK 000,00
0osxul8mqt2
wcjyb6e42mgcwb0i438oubw0lz2rl6a5e
7gfmvz9p61uk7d0x34vuhi
DKK 000,00
DKK 000,00
d0ds1jl8beo
g5diwz0ikra3bux5o4318zz6u5tobl
m45ji2xzxb32ms0vpuyvt
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
s6ylkexic3a
mslr7jre6cevheindz71zfd8chk6lmu
hg5pyj501hdnrf41prpys
DKK 000,00
DKK 000,00
gaapgp0bjd
8gufchnij89xwfyegl79ydzkyk94asa8
tfbd05scv2jc4wtmnnj7nc
DKK 000,00
DKK 000,00
l2i2uze5q4
xqwu2lfel8ieilkvydwzr928cdy32ee67
deduk4bv8da7c6dbqxd3s3
DKK 000,00
DKK 000,00
r7qzzdm3qnc
s45c9lihv4z6sq9zzgsvnx4r7alvah
9t5rl14u0ljdmdme7pjdug
DKK 000,00
DKK 000,00
f2335f3mnwe
hqx22wz1jrj0nvdfaofi2clg5dmf9av65g
xxuiijg5e5ry4jggi6c31r
DKK 000,00
DKK 000,00