This website requires JavaScript.
  • 2019 Chianti Classico Nozzole DOCG, Tenuta di Nozzole

    Tydelig og imødekommende duft af kirsebær og moden frugt. Rig, fyldig og præcis i smagen med bløde tanniner i den dvælende eftersmag. 100% Sangiovese druer fra marker i 280-380 meters højde omkring vingården i byen Greve i Chianti. Druerne udblødes i temperaturkontrollerede ståltanke med overpumpning af mosten i 15 dage. Vinen lagrer i toastede franske egetønder i 10-12 måneder og yderligere minimum 3 måneder på flaske.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2019

    Alc.

    13%

    Område

    Toscana

    Land

    Italien

    Gambero Rosso
    JamesSuckling 94 / 100
    Vinavisen
    Vinstyrke2 ved Kim Bretov
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandItalien
    DistriktToscana
    DruesorterSangiovese/Prugnolo/Brunello (100%)
    Alkohol %13%
    FyldighedMiddelfyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2019
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer126019

    Gambero Rosso

    94 / 100

    JamesSuckling

    Black cherries, orange rind and rose petals in the nose with some cloves. It's medium-to full-bodied with an impressive center-palate of fruit and tannins, yet it's very reserved on the finish. This needs time to open and soften. Try after 2023.

    Vinavisen

    En glimrende rødvin med en typisk Chianti-duft og smag. Det er en tør vin med de krydrede noter - især oregano - i front. Den krydrede smag, der er fint afdæmpet, suppleres af strejf af espresso og en anelse ren lakrids i den lange eftersmag.

    Vinstyrke2 ved Kim Bretov

    I skyndingen kunne jeg sagtens komme til at forveksle denne chianti med en brunello. Det er en heftig sag, men hvor smager den dog godt. Ædel i duften med nuancer af blomme og sorte kirsebær, læder, fintskårne toscanske krydderurter og en snert af tobak. Munden fyldes af modne, koncentrerede solbær, brombær og blomme tilsat et strejf af chokolade. Fadet er flot integreret og tanninerne behageligt afrundede. Den karakteristiske sangiovese-syre fornemmes, men på en blid facon. I alle henseende en luksusvin, som fortjener det bedste okse- eller lammekød.