Tydelig og imødekommende duft af kirsebær og moden frugt. Rig, fyldig og præcis i smagen med bløde tanniner i den dvælende eftersmag. 100% Sangiovese druer fra marker i 280-380 meters højde omkring vingården i byen Greve i Chianti. Druerne udblødes i temperaturkontrollerede ståltanke med overpumpning af mosten i 15 dage. Vinen lagrer i toastede franske egetønder i 10-12 måneder og yderligere minimum 3 måneder på flaske. Servér gerne til diverse italienske retter med kød og tomatsauce - oksekød såvel som kylling. Vil heller ikke stå i vejen for en god bøf.
Tenuta di Nozzole ligger i byen Greve i Chianti i hjertet af Chianti Classico. I 1971 blev Tenuta di Nozzole en del af den store Folonari-familie, men selve gården daterer helt tilbage til 1300. Der hører 385 ha. til gården. Heraf dyrkes vin på 90 ha., mens 15 ha. er beplantet med oliventræer.
Folonari fremstiller noget af det bedste og mest autentiske vin i Toscana. Huset ejer flere vingårde i Toscana i områder, der hver udtrykker dets sande Toscana: Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano, Bolgheri og Montecucco i Maremma. Alle vine afspejler ejere Ambrogio og Giovanni Folonaris filosofi: Elegance, en tydelig identitet og tæt tilknytning til regionen, samtidig med respekt for hver af regionernes forskelligheder og værdier.
Ambrogio og Giovanni Folonaris historie går mere end 200 år tilbage. Deres forfader, Lorenzo Folonari blev født i 1729. Som mange andre skabte han sig en forretning inden for bl.a. vinproduktion. De næste generationer udbyggede forretningen, bl.a. via opkøb af forskellige vinproducenter i Toscana. Tenuta del Cabreo og Tenuta di Nozzole, begge i Chianti, blev købt i hhv. 1967 og 1971.
I år 2000 stiftede Ambrogio, sammen med sin søn Giovanni, firmaet Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari, som bestod af fem vingårde i Toscana. Firmaet stræber efter at fremme regionen og dens diversitet med fokus på høj kvalitet, elegance, tydelig karakter og bånd til de forskellige lokale distrikter.
Kvalitet, innovation og respekt for lokale forhold er værdier, som familien stræber efter.
Chianti og dets underdistrikter
Chianti dækker et stort produktionsområde fra Firenze i nord til Siena i syd. Området fik DOC status i 1967 og DOCG status i 1984. Der dyrkes flest druer her end noget andet sted i Italien (bortset fra Prosecco). I Chianti finder man Chianti Classico med sin egen appellation, foruden 7 underdistrikter: Chianti Rùfina, -Colli Aretini, -Colli Fiorentini, -Colli Senesi, -Colline Pisane, -Montalbano og Chianti Montespertoli.
Vinene fra Chianti Classico har ry for at have den højeste kvalitet i hele Chianti, stærkt efterfulgt af Chianti Rùfina. Chianti Classico er yderligerer delt i ni kommuner. Der findes tre kvaliteter af vine i Chianti Classico: Den almindelige, "Annata", der skal lagre 12 måneder før salg, Riserva, der skal lagre 24 måneder før salg og Gran selezione, der skal lagre 30 måneder før salg. Vinen skal indeholde mindst 80% Sangiovese, og den må max indeholde 20% af Colorino, Canaiolo Nero, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Den sorte hane omkranset af en bordeaux-farvet cirkel symboliserer en ægte Chianti Classico.