Kassen giver dig mulighed for at smage 3 producenters store Nebbiolo-vine - Barolo og Barbaresco - op mod deres lettere tilgængelige Langhe Nebbiolo.
Piemonte ligger i det nordvestlige Italien ved foden af de franske og schweiziske alper (Piemonte betyder "ved foden af bjerget"). Det er en af Italiens bedst kendte vinregioner, der bl.a. er hjemsted for de kendte vine lavet på Nebbiolo druen: Barolo, Barbaresco og Langhe Nebbiolo. Regionen ligger mellem de kolde alper og det varme Middelhav og er præget af kolde vintre og varme tørre somre og - ikke mindst - den kendte efterårs morgentåge, der ligger som tæppe i dalen hen over området. Den bliver brændt væk af solen i løbet af dagen og hjælper med modningen af Nebbiolodruen (ordet "nebbia" betyder tåge).
Kassen indeholder 1 flaske hver af følgende vine:
1 fl. Barolo, Reverdito
Barolo med tætpakket duft med dejlig sødme, kirsebær, lakrids, chokolade og savsmuld. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre; fin og kompleks med ret blød frugtstil for druen og noter af urter, skovbund og peber. Vinen er fast bygget, men tanninerne er finkornede, og den giver meget allerede som ung men kan også lagres.
1 fl. Langhe Nebbiolo, Reverdito
Saftig med masser af røde bærtoner, orangeskal og granatæble. Druerne vokser på en af Barolos kendte marker, men den er mere umiddelbar og kan lettere drikkes ung med den kortere fadlagring (1 år). Fin intensitet, Nebbiolo-karakter og saftighed. Pastaretter med svampe og trøffel, gryderetter med svine- og kalvekød samt lam vil matche fint.
1 fl. Barolo Boiolo, Camparo, økologisk
Lys i farven og med fin frugtvægt i munden: Intens og rank med følelige tanniner, syltede kirsebær, brombær, timian og en snert af lakrids i finalen. Druerne er håndhøstet og gæret i rustfrit stål i en 30-dages macerationsperiode, hvor drueskindene blev i mosten hele tiden for at give maksimalt frugtudtræk. Vinen er lagret i store træfade i 24 mdr. og 12 mdr. efter tapningen.
1 fl. Langhe Nebbiolo, Camparo, økologisk
Vin med fin intensitet, der favoriserer stil over tyngde. Fast bygget og elegant med ret lys farve. Duft med røde bær, viol, tone af roser og en anelse egetræ. Tannin-strukturen er ikke dominerende. Vinen lagrer i store, ældre fade af fransk eg og brugte barriques i 12 - 18 mdr. efter de aktuelle druers karakter. Vinen hviler så minimum 6 mdr. på flaske, før den forlader vingården.
1 fl. Barbaresco, Bric Balin, Moccagatta
Marken er registreret cru som ”Muncagöta”, den lokale dialekt for Moccagatta. Vinen er kendt for at være kraftig med smag af mørke bær, læder, rosenblad, varm jordtone og robust tanninstruktur.
1 fl. Langhe Nebbiolo, Moccagatta
Frugt fra de yngre vinstokke på topmarkerne deklasseres til ”Langhe” og bruges også til denne vin, som kun lagrer 6 mdr. i egefade. Den har Nebbiolodruens charme og karakter, men i en lidt lettere, saftig, udgave, der kan nydes ung.
Bag producenterne:
Reverdito
Ejer og vinmager Michele Reverdito går efter elegance, raffinement og genkendelighed i vinene. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt. Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo’er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge. Metoderne er bæredygtige.
Michele var primus motor i det lokale projekt ”Green Experience” med mere end 70 dyrkere tilknyttet. De bruger naturgødning, og til skadedyrsbekæmpelse bruges teknikker, der spreder gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og som beskytter den naturlige fauna.
Moccagatta
Moccagatta er blevet en kvalitetsmæssig sværvægter, der ligger i landsbyen med samme navn som domænet, mindre end 2 km. syd for Barbaresco by. Domænet laver kun vin af egne druer. Der er 12 ha., fordelt på 7 ha. Nebbiolo, 2 ha. Barbera, 1,5 ha. Dolcetto og 1,5 ha. Chardonnay. Domænet er ved at blive certificeret økologisk og har fulgt 100% øko-praksis siden 2014-årgangen.
Camparo, økologisk
Camparo har dyrket druer i den lille by Diano d’Alba i tre generationer, og den fjerde, med tre unge, er gradvist ved at overtage mere ansvar. Mauro Drocco overtog efterhånden ledelsen i 90’erne. Han indførte ny teknologi til bedre kontrol af detaljerne, eget tapningsanlæg og markedsføring. Vingården blev, som en af de første på egnen, certificeret økologisk allerede i 2000. Det var ret let, da man altid har arbejdet med naturnære teknikker, længe før økologi blev moderne. Ledestjernen i produktionen er at bibeholde vinenes egnstypiske udtryk med den optimering og stabilitet, de nye tekniske muligheder giver.