This website requires JavaScript.

Vintilbud fra Langhe regionen

Nebbiolo Langhe hedder vinen, hvor Langhe er det bjerg- eller bakke-område, som Barolo og Barbaresco-distrikterne befinder sig i.

k1r6vhv6pdg


ajp5b4qmennzkn7cwsrppm4lwptxyj9bv

nurzla9d3jm90gn72dv6zb


DKK 000,00

DKK 000,00

bajmc3znwks


arg8515egfqfcg0vq9fp85epv6s05fx6r

jw5xjmm7wnn40b8lodxc98


DKK 000,00

DKK 000,00

j0jf9groc8


b2s4sncmk6zttldvnbnzswpeiz4ekqc

wpovmwojnk05a8t24iugn9


DKK 000,00

DKK 000,00

plpa4d99g1e


sabiuj8eynb7fv6j1bwkpezgfx92rrpb

mkxczd9dxynkwrmelxw5e


DKK 000,00

DKK 000,00

sak6f8mhrhr


6mi9ongo9rps6q53u7y0qua63rpa1w69

8k4uu5le5itz2rge1ujcf


DKK 000,00

DKK 000,00

nzssapwa5r


lbv3jwq5jzltypkmlmymn3nx1g1ti8zl

1z9h2ux8k22beydk0rzvy


DKK 000,00

DKK 000,00

Nebbiolo-druen har en ældgammel historie – første gang nævnt tilbage i 1266.

Druen er markant og har talent for lidt lysere rødvine med god syre og ofte faste tanniner. Vinfremstilling varierer, men dette er en sort, der klarer sig meget godt med forlængede macerationer efter gæring, nogle gange helt op til 60-70 dage.

Ligesom bourgognedruen Pinot Noir er Nebbiolo en utrolig kræsen drue at dyrke. Begge druer er forholdsvis lyse og kan derfor forvekles i farve, men det er den intense tanninstruktur, der er den væsentlige forskel på de to druer.

Netop tanninerne i Nebbiolo har bevirket, at de store Barolovine historisk har lagret i mange år, før de har været nogenlunde tilgængelige. De traditionelle producenter har typisk brugt store gamle fade, som vinen skulle bruge måske 10-20 år for at opnå en nogenlunde tilgængelig tanninstruktur.

Navnet Piemonte betyder “ved foden af bjerget”

Vi er i det nordvestlige Italien ved foden af de franske og schweiziske alper. Nebbiolo dyrkes hovedsageligt i det bjergrige Piemonte. Den nordlige region er berømt for DOCG-vine som Barolo og Barbaresco, som udelukkende består af Nebbiolo.

Det er en af Italiens bedst kendte vinregioner med ikke færre end 42 DOC og 17 DOCG appellationer.

Ordet “nebbia” betyder tåge

Regionen ligger mellem de kolde alper og det varme Middelhav og er præget af kolde vintre og varme tørre somre og – ikke mindst – den kendte efterårs morgentåge, der ligger som tæppe i dalen hen over området. Den bliver brændt væk af solen i løbet af dagen og hjælper med modningen.

Gastronomisk

Vinene på Nebbiolo går bedst sammen med kraftig og proteinrig mad og gerne med trøfler eller andre svampe. Prøv f.eks til autentisk risotto eller braiseret okseskank, and eller svineskank.

Ost:
Nebbiolos aromaer af tjære og roser har brug for en funky, men ikke for overvældende ost. Ligesom kød skal du kigge efter en ost, der er cremet og fed, såsom burrata, parmigiano reggiano, komost eller gedeost.