Mangler du en lækker forret til nytårsaften? Prøv opskriften på hummerhale, kål med 80’er frit og hummerhollandaise. Serveret med de skønneste bobler fra Champagne Bonnaire har du det perfekte match at imponere dine gæster med.

Sådan tilbereder du hummerhalen

Hummerhalen steges på en meget varm pande i lidt olie. Pas på, at den ikke får for meget – hele ideen med hummerkød er at kødet skal være saftigt. Et lille trick: Brug en kødnål og stik den ind i kernen af halen. Hold den der nogle sekunder, inden du tager den ud og mærk med overlæben, hvor varm den er. Hvis du brænder dig, har den fået for meget, hvis den er kold har den fået for lidt – easy peasy. Efter stegning krydres kødet med salt og peber og den lægges over på et lille fad for at trække.

Hummerhollandaise

En almindelig hollandaise kan bruges hvis ikke du har et hummerskrog.

Hummerskroget kommes i en sautépande, sammen med en pakke smør. Nu skal smøres smelte stille og rolig. Samtidig vil hummerskroget give lidt smag til smøren, som vi skal piske med æggeblomme om lidt.

Nu skal der laves en lille essens/lage bestående af lidt hvidvin, eddike og løg. Den skal lige op og koge, så den skarpe smag forsvinder. 4 æggeblommer kommes i en kold gryde og piskes. Nu tilsættes ca. 3 spsk. essens og nu skal der piskes over svag varme. Massen skal legerer og blive en fed masse. Tjek evt YouTube videoer – så er det lidt nemmere end mine ord. Når æggene har legeret, tages gryden af varmen og nu skal der hummersmør i. Det skal piskes i langsomt. Til sidst smages til med salt, peber (gerne hvid) og citron.

Spidskål

Flæk et spidskål over i kvarte stykker. I dette tilfælde skal du bruge de inderste lag, der er meget finere i smagen. Du skal stadig stå tilbage med et kvart spidskål blot meget mindre. Nu skal de steges nænsomt på en pande med lidt olie. Der må gerne komme lidt stegeskorpe, men stadig ikke steges for hårdt.

80´er frit

Hæld olie en lille gryde. Der skal friteres frisk persille. Når olien er varm nok kommes nogle persilleduske i olien og så vil det bimle og bamle, men til sidste et sprødt stykke persille. Dette skal bruges på toppen af retten.

Anretning

Hummerhalen serveres på midten af en hvid tallerken, med spidskål på siden. 80´er fritten skal på drysses på toppen. Hollandaise hældes på ved bordet og dække det hele.

Vinmatch: Champagne Bonnaire, Terroirs, Brut Blanc de Blancs, Grand Cru Cramant

Voila! Klassisk fransk når det er bedst. Champagne Bonnaire Blanc de Blancs nydes til retten. Dejlig fyldig, cremet Champagne går godt til den fede ret. Champagnen har samtidig en smule rensende effekt og så er det bare ekstrem festligt at nyde Champagne til maden.

VINANMELDELSE | Gastromand.dk uddeler 5 Gastromænd til Champagne Bonnaire, Terroirs, Brut Blanc de Blancs, Grand Cru Cramant og skriver: Sart, floralt parfumeret og indbydende næse. Munden er knastør med et nærmest tannisk haps i gebisset, markant syre og saftig finish. Feinschmeckerbobler til dig og din lidt irriterende svoger, der skal lære, at der findes andet end den gule enke.

Se udvalget fra Champagne Bonnaire

Vil du have mere mad-og vininspiration? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Erik Sørensen Vin og få de seneste nyheder, mad-og vinmatch, anmeldelser m.m. Du kan også følge med på Facebook og Instagram, hvor vi giver dig et smugkig indenfor hos Erik Sørensen Vin.