Hent opskriften på grillet flap-meat med peberfrugt og grøn salat med mormordressing. Til retten anbefaler vi fransk rødvin i form af: Vacqueyras la Grangelière fra Pierre Amadieu.

Ingredienser (4 personer)

750-1000 gram Flap-Meat
4 peberfrugter (to røde og to gule)
½ rulle gedeost
2 spsk grofthakket bredbladet persille
2 spsk oliven olie
1 spsk balsamicoeddike
Salt og peber
½ tyndtskåret fennikel
Et stort romainsalat
¼ l. piskefløde
Saft fra en halv citron
1 spsk sukker
Salt og peber
Grillet peberfrugt

Grillet peberfrugt

Når peberfrugterne er grillet færdig, skal de renses. Det kan godt svine en smule, men det er det hele værd. Peberfrugterne skæres op og skind og kerner fjernes, så det kun er kødet, du står tilbage med.

Skær kødet fra peberfrugterne i strimler og anret på en tallerken. Der skæres skiver af gedeosten, og skiverne lægges ovenpå peberfrugten. Fordel olivenolie og balsamico på tallerkenen og slut af med at krydre med salt og peber og et drys persille.

Tilberedelse af flap-meat på grillen

Flap-meat er i familie med Flanksteak, som også sagtens kan bruges. Flap-meat virker lidt nemmere at håndtere, samtidig med at der i de fleste tilfælde er lidt mere smag.

Start med at krydre kødet med salt og peber. Din grill skal være brandvarm, da kødet sagtens kan tåle rigtig meget varme. Når kødet er lagt på, observeres det nøje – det må selvfølgelig ikke brænde eller blive brændt, men det må rigtig gerne branke/karamellisere.

For at få en dejlig grillskorpe, pensles kødet med olivenolie, hvor der er tilsat et knust hvidløg og en stilk rosmarin. Et godt tip er at pensle lige før, man vender kødet, så der står flotte flammer op omkring kødet. Afhængig af størrelsen skal det have 4-7 min på hver side og vigtigt er, at det skal trække mindst lige så lang tid, som det er blevet grillet.

Grøn salat med mormordressing

Hak salaten i en passende størrelse og læg i et fad. Det halve fennikel skal skæres tyndt – hvis muligt gerne på et mandolinjern. Det er vigtigt, at det ikke bliver for tykt, da fennikel kan virke sejt. Anret derefter fennikel ovenpå salaten.

Mormordressingen laves ved at piske citron og sukkeret ind i piskefløden – smag til med salt og peber. Dressingen hældes udover salaten lige inden serveringen.

Vacqueyras

Vinanbefaling: Vacqueyras la Grangelière, Pierre Amadieu, Cru du Rhône

Vacqueyras fra Pierre Amadieu har en meget dyb farve og en rig aroma med frugt og krydderi. Et harmonisk og lækkert blend af vine fra forskellige terrasser, hvor nogle er mere frugtige og andre mere fyldige og kraftige. Nydes ung og inden for 5 år. Vinen lagres i kældrene hos Amadieu i Gigondas. Her får den fyldigere vin 6 måneder på mindre tønder, mens den frugtigere vin ligger på store egefade, for at blødgøre tanninerne. Egen er således med til at styrke frugtsmagen. I næsen er der duft af skov og små røde frugter krydret med lidt vanilje. Smagen er rund og fyldig og slutter med krydderier og pebernoter.

Find vinen her
Se udvalget fra Pierre Amadieu

Vil du vide have mere mad-og vininspiration – kontakt din vinkonsulent fra Erik Sørensen Vin på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00 eller tilmeld dig nyhedsbrevet på www.eriksorensenvin.dk