- Italien
- Piemonte
Camparo, økologisk
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Camparo siden 2022. Azienda Agricola Camparo Di Drocco, som er vingårdens fulde navn, har […]
Piemonte ligger i det nordvestlige Italien ved foden af de franske og schweiziske alper (navnet Piemonte betyder "ved foden af bjerget"). Det er en af Italiens bedst kendte vinregioner med ikke færre end 59 DOC og DOCG appellationer, og det er hjemsted for de kendte vine Barolo og Barbaresco på Nebbiolodruen. Andre udbredte druer i Piemonte er Barbera og Dolcetto.
Emilia-Romagna er måske, af navn, en af de mindre kendte italienske regioner, men flere italienske specialiteter kommer herfra, som bl.a. parmesan ost, parmaskinke, mortadella og Lambrusco - foruden en masse lækre vine.
Giordano Emendatori grundlagde huset Mara (opkaldt efter sin kone) i år 2000 og fik dermed realiseret sin livsdrøm om at […]
Veneto ligger mellem Verona og Venedig og strækker sig så langt nordpå som grænsen til Østrig. De mest kendte vine er Valpolicella (med Amarone, Recioto og Ripasso), Soave, Bardolino samt Prosecco og Piave. Regionen leverer en stor del af Italiens DOC-vine.
Italien er en stor kunde til fransk Champagne. Italiens egen spumante er ofte en kopi af den franske original. Så […]
Quintarelli: En simpel håndskreven etiket på en næsten uopdrivelig vin… Quintarelli kaldes “mesteren fra Veneto”. Han skaber, hvad der er […]
Augusto Dal Cero grundlagde Soave-vingården, Corte Giacobbe, lige øst for Verona i 1934. Han købte et unikt stykke land i […]
Toscana er en fantastisk vinregion i Italien samt blandt de bedste vinproducenter i landet. Deres vinproduktion består primært af rødvin, hvor Chianti og Brunello er deres største stjerner.
Puglia er en vinregion i det sydlige Italien og en gemt perle, når det kommer til gode vine for pengene. Puglia producerer generelt fyldige og bløde rødvine med rige frugtnoter, som er nemt at nyde.
Quattro Conti – de 4 grever – har boet i Apulien (som er ”hælen i Italiens støvle”) siden 1580. I […]
Italiens nordligste region hedder Trentino-Alto Adige og grænser til Østrig i nord og Schweiz i nordvest. Trentino og Alto Adige er navnene på regionens to provinser, hvor Alto Adige samtidig er det italienske ord for Sydtyrol. Vinen gror på skrænter langs floden Adige i den smalle dal mellem stejle bjergtoppe kronet af sne. Klimaet er mildt og tørt, selv om markerne ligger ganske højt i 300-1000 meters højde. Området producerer ca. 50 mio. flasker årligt, hvoraf hele 70-80% er rødvin! Områdets hvidvine hører til blandt Italiens bedste vine og laves primært på druer som Pinot Grigio og Gewürztraminer
Tramin i Sydtyrol Alto Adige er et idyllisk område, hvor den fineste hvidvin i Italien laves.
Bjergrige Abruzzo ligger i det centrale Italien ved Adriaterhavet. Det meste af vinen laves af produktive kooperativer på ret flad jord, men på skråninger kan vinen overraske positivt. Der er tre DOC'er: Montepulciano d`Abruzzo, Cerasuolo (rosé, Trebbiano d'Abruzzo) og Controguerra. Hvid Trebbiano er let, frisk og sprød. Den røde Montepulciano kan imponere med god fylde og en vis klasse.
Fausto og Adriana Albanesi overtog vingården Torre dei Beati fra Fautos far i 1999 og besluttede straks at ændre produktionen […]
Den store varme ø, der ligger næsten som en fodbold ved Italiens tå, kun adskilt fra hovedlandet af det smalle stræde ved Messina. Øen har godt 200.000 hektar vin, som gør øen til Italiens næststørste vinregion, kun overgået af Puglia. Der laves vin på mange druer; heraf er den mest kendte Nero d'Avola. Der laves også rødvin på Sangiovese og Syrah, og hvidvin på de lokale Cataratto og Inzolia-druer foruden Muscat og Chardonnay.
Det er en relativ ung vingård, etableret i 2005 i området Solicciata i byen Castiglione di Sicilia på de nordlige […]
Sicilien har de ældste vinmarker i Italien. Først kom fønikerne, fulgt af grækerne omkring år 700 f.v.t. Romerne blev afløst […]
Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og grænser op til Slovenien. De bedste områder er de to DOCer Collio Goriziano - ofte blot kaldt Collio - og Colli Orientali del Friuli. Området er blevet verdenskendt for deres friske, moderne hvidvine lavet på mange internationalt kendte druer som Sauvignon Blanc, Pinot Gris og Chardonnay, men et stigende segment af yngre vinproducenter har nu fokus på at lave "orangevine", hvor druerne gærer med skindet og lagrer i amfora.
Bag Draga og Miklus står en familie med ekstrem passion og generationers erfaring. Mitja står i spidsen for vingården i […]