This website requires JavaScript.
Producent

Sileni Estate, New Zealand

Producent fra Marlborough / Hawke's Bay, New Zealand

Om Sileni Estate, New Zealand

Silenis vine byder på velsmag og stil og tiltaler det brede publikum og er velegnede som selskabsvine.

Sileni Estates er et forholdsvis nyt navn i New Zealand, stiftet i 1997 af Sir Graeme Avery. Navnet Sileni fandt han i den græske mytologi. Sileni var vinguden Dionysos’ tro følgesvend. Når der skulle være gilde med mad og drikke, var Sileni altid til stede for at sprede godt humør og få gæsterne til at spise og drikke natten lang. Navnet står således for lækker mad, fantastisk vin og godt selskab visualiseret med trekanten i husets logo. Den omkransende cirkel symboliserer husets globale livssyn fordi Sileni nydes af folk over hele verden.

Første årgang bestående af bare 4000 kasser vin blev produceret allerede i 1998. I dag producerer domænet 760.000 kasser vin årligt og er derved en af de hurtigst voksende vinproducenter i New Zealand. Silenis vineri ligger på den nordlige halvø i området Hawke’s Bay.

Sileni ejer i dag marker i både Marlborough på den sydlige ø samt i Hawke’s Bay på den nordlige ø. På den sydlige ø og i Marlborough laver Sileni verdenskendte hvidvine på Sauvignon Blanc. I Hawke’s Bay laver Sileni elegante Pinot Noir-vine, men de dyrker også Pinot Gris, Merlot og Chardonnay i dette område.

Vinenes kvalitet er beundringsværdigt stabil fra år til år, og domænet er certificeret “sustainable”, dvs. bæredygtig drift med ISO 14001 certifikat.

Blandt andet er det lykkedes vingården at reducere deres totale energiforbrug siden 2012 selv om de producerer mere og mere hvert år.

De bruger i dag letvægts glas/flasker til 90% af deres produktion, hvilket gør det mindre bekosteligt at fragte vinen rundt i verden.

Al overskydende materiale fra druerne, som skind og stilke, bliver komposteret og brugt i vinmarkerne eller som foder til dyr.

En flok får tynder ud i vinstokkene ved at spise blade og græs og leverer naturgødning til jorden.

Produkter fra Sileni Estate, New Zealand

New Zealand

2022 Sauvignon Blanc, Cellar Selection, Sileni, Marlborough

New Zealand

2019 Pinot Noir Plateau, Grand Reserve, Sileni, Hawke's Bay

New Zealand

2021 Pinot Noir, Cellar Selection, Sileni, Hawke's Bay

New Zealand

Sileni New Zealand - smagekasse med 6 flasker

945,00 kr. Normalpris

New Zealand

2020 Chardonnay Lodge, Grand Reserve, Sileni, Hawke's Bay

JamesSuckling 93 / 100
Oldenburgs Vinguide 18 / 20

New Zealand

2022 Sauvignon Blanc Straits, Grand Reserve, Sileni, Marlborough

New Zealand

2022 Chardonnay, Cellar Selection, Sileni, Hawke's Bay

New Zealand

2 fl. New Zealand Pinot Noir, Sileni, Hawkey's Bay