Restaurant Kiin Kiin og Erik Sørensen Vin har i en årrække haft et tæt samarbejde, hvor især hvidvinene fra Domaine Zind-Humbrecht har spillet en særlig rolle i jagten på det perfekte mad-og vinmatch. Michelin restauranten er kendt for det moderne asiatiske køkken, der balancerer det “spicy, sweet and sour” på flotteste vis – og her kommer vin med stor restsødme, som vinmager og “Master of Wine” Olivier Humbrecht er så kendt for, virkelig til sin ret.

Når køkkenchef Dak Wichangoen og vinskonsulent Michael Oxvang sætter sig til bordet for at finde vin til en ret, gælder det altid om at nå til en fælles forståelse for elementerne på tallerkenen, vinen i glasset og de mange smagsnuancer, der skal få oplevelsen til at gå op i en højere enhed. Vinkonsulenten må trække på sin teoretiske viden om lande, områder og druer og sortere i de tusinde smagsvarianter, som holdes op imod smagsretningen i retten. Dialogen med restauranten – i dette tilfælde Dak – er altafgørende for det endelige mad-og vinmatch.

Dak fortæller om vinene fra Domaine Zind-Humbrecht:

….”Hos Kiin Kiin er vi glade for restsødme, og det finder vi i høj grad i vinene på Pinot Gris, Gewurztraminer og Riesling fra Zind-Humbrecht”

“…Umiddelbart ville jeg sætte Pinot Gris (indice 2*) til en spicy ret, der også har lidt friskt og sødt. Prøv den til en salat med and, friske agurker og lidt fedme fra en fois gras terrin. En Gewurztraminer (indice 3) er fantastisk til en rød karry med litchifrugt. Jeg kunne ikke tænke på noget andet. Og endelig en Riesling, (indice 1 – lidt mindre restsødme end de andre, men rigtig god frugt og super flot syre), der kan bryde fedmen i en stegt kammusling, thailandsk “beurre blanc” med kokos, miso og selleri”.

Mød vingården – Domaine Zind-Humbrecht

Domaine Zind-Humbrecht fra Alsace nyder et godt ry verden over og er kendt for sine sublime hvidvine med ekstrem høj standard og nærmest fabelagtige udviklingsmuligheder. Siden 1976 har Erik Sørensen Vin haft en tæt samarbejde med domænet og “Master of wine” – vinmager Olivier Humbrecht. Det er med stor stolthed, at vi følger udviklingen i vinene, der år efter år høster anmeldernes ros verden over. Erik Sørensen Vin er eneimportør af Zind-Humbrechts vine i Danmark.

* Indice-systemet: Da Olivier oplevede, at selv hans kone havde svært ved at finde en passende vin i kælderen, indså han, at kunderne måtte have samme problem med den mængde forskellige vine, han laver. Fra årgang 2000 har alle vine i et af de nederste hjørner på etiketten et indice nr. fra 1 -5. Undtaget er VT / Vendange Tardive / sent høstede eller SGN / Selection Grains Nobles / udvalgte skrumpede druer, hvor restsødme er givet.

Se vinene fra Zind-Humbrecht
Læs mere om vingården

Få hjælp til at finde den perfekte vin til vinkortet eller din menu – kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00