Hvilken vin er din favorit for tiden? I denne uge har vi bedt vinkonsulent Lasse Krogh, der har været i Erik Sørensen Vin siden 2013, om at gå på opdagelse i sortimentet og vise os hans yndlingsvin.

“Jeg kan ganske enkelt ikke komme i tanke om nogen anden hvidvins producent, jeg elsker mere end Zind- Humbrecht fra Alsace. Uanset om det er i den tørre eller søde ende, så laver Humbrecht vine i en tårnhøj kvalitet. Den vin, jeg har valgt som min anbefaling, er Riesling Roche Granitique 2016 som er lavet på druer fra Humbrechts ikoniske Grand Cru mark Brand. Årsagen til navnet skyldes jordbunden, som er granitholdig og giver vinen en god mineralitet”.

“Jeg har valgt Riesling Roche Granitique 2016, fordi den er en perfekt introduktion til verdensklasse vin, den har en fornuftig pris, og så viser den bare hvor fantastisk vin Zind Humbrecht laver.”

“Vinen er i den tørre ende, men med en virkelig dejlig, frugtig aroma, som går igen i smagen. Den har stadig masser af fylde og kompleksitet samt en lækker læskende syre. Vinen smager rigtig flot nu her med 3 år på bagen, hvor du kan smage, at den har fået små modne noter. Jeg er ikke i tvivl om, at du sagtens kan gemme den i yderligere mange år. Det er endnu en fantastisk ting med Zind-Humbrecht, uanset hvornår du åbner hans vine, så smager de altid vildt godt. God fornøjelse – SKÅL!”

Mød vingården – Domaine Zind-Humbrecht

Domaine Zind-Humbrecht fra Alsace nyder et godt ry verden over og er kendt for sine sublime hvidvine med ekstrem høj standard og nærmest fabelagtige udviklingsmuligheder. Siden 1976 har Erik Sørensen Vin haft en tæt samarbejde med domænet og “Master of wine” – vinmager Olivier Humbrecht. Det er med stor stolthed, at vi følger udviklingen i vinene, der år efter år høster anmeldernes ros verden over. Erik Sørensen Vin er eneimportør af Zind-Humbrechts vine i Danmark.

Se vinene fra Zind-Humbrecht
Læs mere om vingården

Vil du have flere vinanbefalinger og inspiration, så kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00