Hvert år i januar inviterer vores største Bourgogne producent: Bouchard Père & Fils til vintage smagning. I år tog indkøbschef Peter Springborg og sommelier Martin Bonde turen til London for at være med til den officielle release af den aktuelle årgang 2017.

Peter giver dig her sin vurdering af årgangen efter smagningen i januar, og så løfter han sløret for sine personlige favoritter. Mange af vinene er netop hjemkommet til Erik Sørensen Vin, og vi har, siden smagningen i januar, set frem til at lancere årgangen for vores kunder i Danmark.

Mildt forår, varm sommer og enkelte perioder med frost gav normalt udbytte

2017 startede med en relativ mild februar og marts måned. Foråret kom hurtigt med meget varme i april måned, hvor der også var enkelte perioder med frost – dog uden at der skete de helt store skader som for de forrige årgange. Generelt var det en sommer med ret høje temperaturer i juli og august kombineret med kortere perioder med nedbør og lavere temperaturer. Alt i alt gode forhold for såvel hvide som røde vine. Høsten startede 4. september og sluttede 20. september hos Bouchard Père & Fils, og kvaliteten på druer var helt i top. For første gang siden 2011 med det man kan kalde et normalt udbytte.

Hvidvine med moden og fyldig profil, fin friskhed og pæn syre

Årgangens hvidvine præsenterede en moden og fyldig profil – bakket flot op med fin friskhed og pæn syre. Vinene er nemme og lige til at gå til. For de bedre typer vil der dog være fordel i at gemme, men generelt set vil de fleste af vinene kunne nydes relativt hurtigt.

Åbne og imødekommende rødvine med ren frugt, friskhed, balance og finesse

Rødvinene fremstår allerede nu som udgangspunkt meget åbne og imødekommende. De har klar ren frugt med friskhed, fin balance og finesse. I smagen masser af fine røde delikate bær, som balanceres godt med pæn syre og alkohol niveau. 2017 røde virker som en årgang du med stor fornøjelse kan gå relativt hurtigt til og udvalgte vine vil også have fint potentiale til at lagre. Generelt vil disse røde altså kunne drikkes med stor fornøjelse fra nu og de næste 6-10 år fremad.

Gå ikke glip af disse 3 hvidvine

Bourgogne Chardonnay
Som altid et super køb og her med dejlig frisk, fin, fedmefyldt bouquet og smag, der bare rammer helt klassisk Bourgogne Chardonnay med pæn fylde og elegance.
Find vinen

Beaune du Château Blanc
Meget fyldig bouquet og her med noget mere dybde og fylde. Behageligt præg af fad som bakkes godt op af fedme og syre. Klart et Best Buy for mig, hvis du vil have hvid Bourgogne til en ”fornuftig” pris.
Find vinen

Meursault Goutte d’Or Domaine, 1.Cru
En vin, som vi ikke har købt i en del år, hvor vi har haft fokus på Perrières og Genevrières, der som altid holder et super højt niveau, der også er gældende for 2017’erne. Men denne Goutte d’Or stak i den grad af i min bog – på den bedste og mest klassiske Meursault vis, som for mig viser en vin med enorm stor kraft og samtidig super fin elegance. Noter af ristet smør, hasselnødder og ny ristet toast og så x 2 på det hele. Kæmpe godt glas vin, som jeg helt sikkert glæder mig til at få gensmagt her ved hjemkomst til april/maj. Best Buy i den dyre ende.
Find vinen

Peters favorit rødvine fra årgang 2017

Beaune Clos de La Mousse Domaine
Her masser af fine røde modne bær i såvel bouquet og smag, men med massiv fylde, som bare bliver ved og ved. Meget behagelig balance mellem syre og frugt. En vin, der allerede nu er meget tilgængelig, men helt sikkert kommer til at udvikle sig positivt over de næste mange år.
Find vinen

Chambolle Musigny Domaine
Fin renhed og hindbær i bouquet. Meget ærlig og åben i sin stil. Stor friskhed med fyldige røde bær, der viser god kraft på en meget elegant måde. Klassisk Chambolle og for mig et BEST BUY i 2017 årgangen. Kan helt sikkert gemmes med fordel. Du vil på sigt få et helt klassisk eksempel på, hvorfor så mange elsker Bourgogne. Der er altså tale om en vin, der udviser meget flot femininitet, elegance og kraft på samme tid.
Find vinen

Bonnes-Mares
Super koncentration af friske, røde, elegante skovbær i bouquet og smag udviser enorm bredde med meget fyldig varm stil bakket op af god elegant syre og fadpræg. Vinen er tilgængelig nu, men helt klart en vin, der skal gemmes i mange år fra nu.
Find vinen


Vil du vide mere om årgang 2017 fra Bouchard Père & Fils? Du kan finde udvalget af vine fra årgang 2017 hos Erik Sørensen Vin – i butikkerne og i
webshoppen. Du er altid velkommen til at kontakte vores vinkonsulenter på mail: vin@eriksorensenvin.dk eller tlf. +45 43 46 99 00, hvor de sidder klar med rådgivning om dit næste vinvalg.

Se udvalget af vine fra årgang 2017
Læs mere om Bouchard Père & Fils