Bouchard Père & Fils har endnu en gang formået at levere en smagsoplevelse af de helt store, men at vælge en favorit fra årgangen, føles lidt som at skulle vælge en favorit mellem sine børn. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre!

Salgschef og vinkonsulent Michael Oxvang, der til daglig går under navnet MOX, var med til lanceringen af årgangen og giver dig – trods ovenstående kvaler – her sin vurdering af årgang 2017 og et par anbefalinger på vine, som du skal holde ekstra øje med. Mox fortæller:

“Jeg må sige, at de røde fra Bouchard Père & Fils er virkelig charmerende. Mange af dem kan nydes allerede nu, men selvfølgelig også gemmes og måske nå et endnu højere niveau i løbet af de næste år.

Den lyse, bløde og saftige stil klæder virkelig entry-level vinene fra Bourgogne Pinot Noir og op til Beaune du Château. Der er ingen tvivl om, at Beaune du Château vil udvikle sig yderligere, men den smager bare helt fantastisk allerede nu. Og det er jo det herlige med Bourgogne. Du kan smage potentialet med det samme, lige indtil de tager sig en lur og går i dvale, inden de åbner op igen.

Personligt ville jeg ikke have noget imod at åbne alle 1. Cru vinene allerede nu og over det næste år. Dog ville jeg vente med Grand Cru´erne, selvom de også viste sig fra deres bedste side ISÆR Le Corton – wauw”.

De hvide præsterer som altid. Entry-level hvid er samme historie som de røde. De er bare mineralske, ranke og præcise i syren. Bourgogne Chardonnay, Mâcon-Lugny, Pouilly Fuissé, Beaune du Château og Meursault Les Clous er alle vine, der kan nydes nu, men selvfølgelig vil det ikke tage skade at lagre dem over nogle år.

Lanceringens helt store overraskelse var Meursault Goutte d´Or. En vin som vi kun får i udvalgte årgange pga. størrelsen på marken. Den viste sig fra sin bedste side. Det er en stor muskel i glasset, der efter nogle år vil blive et brag af en vin.

Til sidst ved lanceringen smagte vi Meursault Genevrières, Corton Charlemagne og Chevalier Montrachet, og de leverer ALTID. Vinenen viste det potentiale og niveau som Bouchard Père & Fils kan levere – TÅRNHØJT. Vinene vil have godt af min. 5-10 år i kælderen, før man overvejer at nyde dem” – afslutter Mox.

Vil du vide mere om årgang 2017 fra Bouchard Père & Fils? Du kan finde udvalget af vine fra årgang 2017 hos Erik Sørensen Vin – i butikkerne og i webshoppen. Du er altid velkommen til at kontakte vores vinkonsulenter på mail: vin@eriksorensenvin.dk eller tlf. +45 43 46 99 00, hvor de sidder klar med rådgivning om dit næste vinvalg.

Se udvalget af vine fra årgang 2017
Læs mere om Bouchard Père & Fils