2018 K-Naia, Bodegas Naia, Rueda D.O.

Aromatisk, åben og sprælsk vin med lyse blomster, frisk fersken, grønt græs og kalk i duften. Middelfyldig smag, men let til bens. Citrus, pink grape og mineralsk tone i smagen med en vedholdende men rund syrestil. Puds den på risretter, ferskvandsfisk, tærter med svampe og grønsager eller tapas.

Find vinen


Om vingården: Bodegas Naia

Bodegas Naia ligger nordøst for byen La Seca i Rueda, Spanien – 7-8 km. fra Dueroflodens bred. Den blev startet i 2002 for at udnytte det store potentiale i meget gamle vinstokke af Verdejo-druen på den originale klon, som er netop her. Nogle er så gamle, at de stammer fra før vinlusen hærgede (ca. 1900), og som få i Europa, vokser på egne, originale rødder. Det skyldes bl.a. markernes højde: 700 – 800 m. og det meget tørre klima.

Naia har selv 23,5 ha. hvoraf 20 ha. har vinstokke over 40 år. Langt det meste er Verdejo plus et mindre areal med Sauvignon Blanc og Viura. Der er opbygget faste relationer med andre, lokale dyrkere, som laverer en del af druerne til topvinen fra deres ekstremt gamle marker. Kombinationen af højde og kontinentalklima giver jævnlige årsvariationer på næsten 50 grader og den store forskel på dag- og nattemperaturer. Det er vitalt for kombinationen af modenhed og syre i druer, der får fuld sol og – trods højden – ret høje dagtemperaturer i eftersommeren. Vinmager Laura Sanz bruger en variation af ståltanke og store egekar til gæringen, og til lagring bruges ståltanke plus franske egefade, med forskellige grader af toastning, på 225, 500 og 600 l.

Se flere spanske hvidvine

Har du brug for flere vinanbefalinger, et mad- og vinmatch eller hjælp til at sammensætte dit vinkort, så kontakt vores vinkonsulenter på vin@eriksorensenvin.dk.