Ugens vinanbefaling kommer fra vinkonsulent Tobias Jensen, som du til daglig kan møde i Erik Sørensen Vins forretning på St. Kongensgade. Han har valgt en rød Bourgogne, som sagtens kan nydes i sommervarmen.

“Jeg har det nok som de fleste: når den varmere tid melder sin ankomst, sniger der sig henover sommeren mere og mere hvidvin i glasset, og de røde vine bliver lagt lidt på hylden for en stund. Men selvom kølighed og friskhed måske primært er ord, man forbinder med de hvide vine, kan de bestemt også passe på de røde – især de lidt lettere modeller fra f.eks. Bourgogne, som jeg har valgt her.

Pierre Meurgeys Côte De Nuits-Villages er for mig et stjerneeksempel på, hvor godt en Bourgogne Villages-vin kan skæres – og det uden at prisen stikker helt af.

“Modne, vilde jordbær, grillet peberfrugt og lidt skovbund dominerer i duften…”

…mens den sprællevende syre, der er kendetegnende for 2016-årgangen, samt en antydning af sødme i munden, leder tankerne hen på friske blodappelsiner og tørrede tranebær. En helt igennem skøn vin, og et dejligt læskende glas rød i sommervarmen, når man trænger til en afveksling fra de hvide.”

Find Tobias vinanbefaling på webshoppen

Om vingården Pierre Meurgey

Pierre Meurgey er 4. generation af en passioneret vinfamilie fra Bourgogne. Han har lavet vin under eget navn siden 1990, mens han sideløbende har hjulpet til hos Clos de la Chapelle i Volnay. Fra 2013 har han startet en ny produktion af hvidvine under navnet Meurgey-Croses i Mâconnais, hvor hans mor er født, og deres familiehus ligger. Disse vine afspejler vigtigheden af terroir, som han prøver at udtrykke i alle sine vine. Druerne kommer fra familiens naboer, som de har kendt i årtier, men altid kun fra én vindyrker pr. appellation han producerer. Det sikrer, at han kan styre timingen af høsten og transporten til det moderne vineri i Mâcon. De røde vine, som han laver under navnet Pierre Meurgey, kommer fra Pommard, Vosne-Romanée samt Côte de Nuits-Villages. Disse vinificeres med respekt for hvert terroir i hans kælder under Château de Bligny-les-Beaune.

Se vinene fra Pierre Meurgey

Har du brug for flere vinanbefalinger, et mad- og vinmatch eller hjælp til at sammensætte dit vinkort, så kontakt vores vinkonsulenter på vin@eriksorensenvin.dk eller besøg Erik Sørensen Vins butik.