Mangler du en forret til weekenden, der er let at forberede og ikke mætter for meget? Prøv opskriften på “ceviche” (rå, tyndskåret fisk, der mørner i citronsaft) – i dette tilfælde tilberedt med torsk, hakkede mandler, æble og koriander.

Ingredienser (4 pers.)

200 gram torskefilet
1 Grannysmith æble
En håndfuld hakkede mandler
Et lille bundt friske koriander
1 appelsin
1 citron
1 lime
Evt. røget creme fraiche

Sådan gør du

Start med at skære torsken ud i tynde skiver eller små stykker, alt afhængig af hvad du synes bedst om. Læg torsken i et fad, bland saften fra alle citrusfrugterne sammen og hæld saften over fisken. Her kan også rives noget skal i saften efter behag fra de forskelli-ge citrusfrugter. Fisken skal være let dækket af saften. Saften skal have en markant syre, tilpas sødme og være aromatisk. Fisken skal nu trække under sølvpapir i køleskabet ca. 30 min.

I mellemtiden ristes mandlerne på en tør pande. De må godt blive let sprøde. Æblet skæres ud i små terninger (”brunoise”), men pas på at det ikke bliver brunt. Et trick er at lægge dem i vand med lidt citron. Korianderblade plukkes og gøres klar til anretning.Når fisken er tilberedt (den skulle gerne ændre sig lidt og blive lidt fastere i det, samtidig med at den bliver lidt hvidere) lægges den på en passende tallerken, dvs. den du vil anrette på. Fisken krydres let med salt og peber og lægges i bunden af tallerkenen. Ovenpå lægges brunoise af æbler, ristede hakkede mandler og friske korianderblade.

Vinmatch – Riesling 2017, Weingut Stadt Krems

Server et glas Riesling 2017, Weingut Stadt Krems til retten. Rig aroma, let, sprød og tør, en vin med længde og stil, lidt lime-tone og meget saftig frugt. Forener fin smag og nuancer med en næsten vægtløs fornemmelse. Stadt Krems Riesling har ikke noget decideret restsødme, og derfor er vinens flotte syre og friske citrusafslutning i fokus. Vinen er et ideelt match til cevichen, som marinerer og tilbereder sig selv i saften fra citroner.

Et lille tip til røget creme fraiche

Vil du bevæge dig ud i røget og frosset creme fraiche, så er det ret enkelt og giver retten et godt pift og balance. Du tager 38% creme fraiche og ryger den med en rygepistol af et par omgange. Når den har fået en røg som passer, hælder du creme fraichen i en rund form (ca. på størrelse med en lime). Efter ca. to timer i fryseren, burde den være frosset. Efter anretning af fisk plus tilbehør, river du fint creme fraichen over anretningen foran dine gæster. Det lægger sig som fint sne og giver et nyt lag til retten.

God fornøjelse og god weekend.

Vil du have mere mad-og vininspiration? Tilmeld dig vinabonnementet fra Erik Sørensen Vin, hvor du hver måned får 3 eller 6 flasker vin, månedens tema og opskrifter tilsendt.

Læs mere om vinabonnementet