Det er ingen hemmelighed, at vinskonsulent Lasse Krogh elsker at servere spansk vin. Det var derfor ikke en svær opgave, da vi bad ham om at løfte sløret for en af sine favoritvine fra Erik Sørensen Vins spanske sortiment. Ugens vinanbefaling er moderne Rioja fra Obalo.

“Okay – jeg må hellere begynde med en forklaring af billedet til dette blogindlæg. Til daglig er jeg vinkonsulent hos Erik Sørensen Vin, men i min fritid spiller jeg fodbold for 2 divisionsklubben Vanløse IF, hvor jeg for et par uger siden rundede 100 kampe for klubben. Hos Erik Sørensen Vin støtter vi op om Vanløse IF i form af jubilæums gaver – og det er så sjovt nok mig, der vælger vinen” – fortæller Lasse, der altså i denne omgang selv var den heldige modtager af vingaven.

Power, sødme, tanniner og syre…

..er hvad jeg søger i en spansk vin, og derfor faldt mit valg på Obalo Crianza, Rioja, Spanien, der er 100% Tempranillo. Selvom vinen har masser af power og sødme i sig, så har den stadig struktur i form af tanniner og syre. Vi har her at gøre med Rioja i den moderne stil – den traditionelle Rioja-stil, som du sikkert kender fra tidligere, er mere fadet og garvesyreholdig.

“Obalo er elegant – til den kraftige side med en dejlig duft, smag af mørke bær, men også en skøn mineralitet”.

Jeg anbefaler dig at servere Obalo Crianza, Rioja, Spanien til efterårets gryderetter og krydrede retter. Obalo kommer også i Magnum størrelse, så der er rødvin nok til alle. Rigtig god fornøjelse”.

 

Om vingården

Obalo er en af de yngste (2006) og bedste vingårde i Rioja, der hører til den nye stil, der går under betegnelsen “los modernistas”. Vingården ligger højt på bjergsiden på grænsen mellem Rioja Alta- og Alavesa ved landsbyen Obalos, med Sierra Cantabria bjergkæden, der skærmer mod kulde nordfra, i ryggen. Sonsierrabjergene leder samtidig Atlanterhavsluft ind fra vest, som mildner ekstremer i klimaet. Vinstokkenes beliggenhed i 400-700 m.s højde sikrer den vitale forskel mellem dag- og nattemperaturer, der giver elegance og syrespil, selv i kraftige vine. Her favoriseres Tempranillo-druen og fransk eg i stedet for amerikansk.

Jordbunden er i alle marker variationer af limsten, mergel, sandsten og ler, som dræner godt. Vinstokkene er mellem 40 og 90 år gamle, og de højestliggende marker er i terrasser. Der tages hensyn til de enkelte parcellers mikroklima og soleksponering ved altid at håndhøste, dobbeltsortere frugten og vinificere hver parcel for sig selv. Bodegaen har ca. 900 franske fade med forskellig toastning og alder fra nye til 3 år, så der er rige muligheder for en afbalanceret lagring af den enkelte vin.

Se alle vinene fra Obalo
Se udvalget af spanske vine

Vil du have flere vinanbefalinger og inspiration, så kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00 eller kig forbi Erik Sørensen Vins butik.