Årets julevin anno 2020 fra Domaine Pierre Amadieu (Frankrig), Ritme (Spanien) og Brutocao (USA).

Årets hyggeligste måneder ligger foran os, og traditionen tro har vi været i gang med den helt store smagning for at udvælge årets julevine – anno 2020. Vinene er udvalgt blandt mange spændende kandidater fra Erik Sørensen Vins sortiment. Vi har glædet os til at præsentere det klassiske, det moderne og det modige valg af julevin for dig.

Årets julevin – det klassiske valg

Côtes du Rhône Grande Réserve 2019, Pierre Amadieu

Den første julevin er en nyhed fra Pierre Amadieu. En skøn Côtes du Rhône, der hører til det klassiske valg af vin til jul. Hoveddruerne er Grenache og Syrah. Grenache-druens naturlige høje sødmeniveau og tilstrækkelige niveau af alkohol spiller godt i glasset sammen med syren fra Syrah op mod de klassiske danske juleretter med fedme og sødme.

Grande Réserve er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. De håndhøstes, når de besidder den ønskede balance mellem intens aroma, dyb farve og fast struktur. Vinificeringen foregår i stål for at bevare frugt og friskhed i druerne. Herefter lagrer vinen 9 måneder på store ældre fade for at runde vinen af og forstærke dens aromatiske kompleksitet.

“Vinen er en pleaser med bred appel – en flot koncentreret Côtes du Rhône pakket ind i bløde tanniner og med en skøn frisk afslutning. Det er en dyb-farvet vin med indbydende lækker duft af brombær, hindbær og vildtagtige toner.”

Find vinen på juletilbud
Se udvalget fra Pierre Amadieu

Årets julevin – det moderne valg

Cabernet Sauvignon 2017, Brutocao, Mendocino, Californien

Et flot valg af oversøisk vin til jul. Brutocao leverer en koncentreret Cabernet Sauvignon i oversøisk stil med moden frugt og et pænt skud af fad. Den californiske Cabernet Sauvignon er frugtrig og har en god portion sødme (til forskel fra f.eks. en vin på Cabernet Sauvignon fra Bordeaux), både grundet de mange solskinstimer og vinificeringsprocessen. Den får 18 mdrs. lagring på fade; 50/50 franske og amerikanske, 40% nye. Vinen går derfor i flot spænd med sødmen i den danske julemad.

“En rig og fyldig vin med mange facetter: mørke frugttoner, blomme og figen, en anelse mint, cassis, kaffe, tobak og tør, mørk chokolade. Lang smag.”

Find vinen på juletilbud
Se udvalget fra Brutocao

Årets julevin – det modige valg

2018 “Vinyes Velles Boniques”, Ritme Celler, Priorat DOQ

Mange tænker måske Ribera del Duero eller Rioja, når de hører julevin fra Spanien, men lad dig overraske med “wow-faktor” med denne Priorat fra Ritme Celler lavet på 70% Carignan og 30% Grenache.

Historisk var vinene fra Priorat kendt for at være voldsomme og potente. I dag fokuseres på elegance og tilgængelighed med hoveddruerne Garnacha (Grenache) og Cariñena (Carignan). Ritme leverer et flot eksempel på en tilgængelig Priorat – både hvad angår pris og smag.

“Dyb frugt med nuancer af kirsebær, blodappelsin, viol, kandiseret lavendel, florale toner og mineralitet fra den specielle Llicorella jord.”

Find vinen på juletilbud
Se udvalget fra Ritme

Et overflødighedshorn af julegaver, vingaver, portvin og Champagne…

Udover de tre julevine tilbyder vi selvfølgelig også en række andre julevintilbud. Du finder en lang perlerække af vine med navne som Barolo, Brunello, Amarone, Ripasso, Priorat og Bourgogne 1. Cru i tillæg til portvin og Champagne – alt hvad hjertet og smagsløgene kan ønske sig til julemånederne.

Kontakt en vinkonsulent for flere vinanbefalinger og rådgivning om jule-og vingaver på tlf. 43469900 / vin@eriksorensenvin.dk. Du kan også gå på opdagelse i sortimentet på www.eriksorensenvin.dk