Hvordan ser årgang 2019 så ud?

Året var generelt kendetegnet ved tørt vejr og mange solskinstimer. Med en mild februar og marts fik vinstokkene tidlige skud, og frosten i april forårsagede spredte ødelæggelser. Foråret var generelt køligt og fugtigt og varslede lavt udbytte. En ekstrem varme satte ind hen over sommeren med begrænset nedbør og var med til at stresse druerne, der til gengæld kvitterede med tårnhøj kvalitet.

Rødvinene har et fantastisk terroir-udtryk, og særligt Côte de Beaune er superb. Vinene har bløde forfinede tanniner. Hvidvinene har en charmerende og udtryksfuld bouquet med både tørrede frugter og citrusskal. Smagen er fyldig og aromatisk men udmærker sig ved ikke at være tung.

“Vinene overgik mine vildeste forventninger. En fantastisk årgang – men desværre små mængder.”

…fortæller direktør Troels Ambo og giver dig her et indblik i vinoplevelserne fra sidste uge, hvor Erik Sørensen Vin præsenterede vinene til en række smagninger (på Restaurant Lumskebugten og i det nye Køge domicil) samt ved en Winemaker’s Dinner på Restaurant Palægade. Her bød vi også velkommen til eksportchef Samantha Luna fra Bouchard Père & Fils, som tog turen fra Bourgogne for at fortælle om vinene.

 

De røde favoritter – årgang 2019

“Jeg har altid i al hemmelighed været lidt af en “sucker” for en lækker slikket sødme i rødvinene fra Bourgogne. Så længe syren er tilstede og holder vinene friske – og det er i den grad tilfældet her.

For de rødes vedkommende kom vinene stort set uden undtagelse væltende op af glassene og “in your face” med lækker sødme, masser af mørkerøde bær, lækker tilstedeværelse af fad, syre og flere steder dejlig friskhed fra ”whole cluster” i vinifikationen.

På den røde side var Beaune Les Teurons super elegant og charmerende. Beaune Clos de la Mousse var en god makker. Teurons bød på elegance, hvor Clos de la Mousse var ren bulderbasse i ordets bedste forstand. Smask charmerende men med 100 km/t op af glasset. Chambolle Musigny er måske den bedste af sin slags jeg har smagt fra Bouchard og Le Corton ryddede bordet for mig, da den både lovede store ting for fremtiden men samtidig smagte fantastisk nu”.

Se årgangene fra 2019

De hvide favoritter – årgang 2019

“De hvide var kendetegnet af en helt fantastisk lækker syre og stramhed, men med et lækkert sødmefuldt præg fra den varme sommer, hvilket jeg finder vanvittigt charmerende i en årgang som denne, der kan bære det. De hvide var også fabelagtige og har den perfekte balance mellem læskende frugt og stram syre.

Der var mange favoritter og gode oplevelser på aftenen, men skal jeg alligevel vælge nogle ud, så vil jeg sige, Meursault Les Clous og Meursault Genevrières var i top. Puligny Montrachet smagte super lækkert nu, men generelt var jeg rigtig glad for vinene fra Beaune”.

Se hvidvinene årgang 2019

Se alle vinene i årgang 2019 fra Bouchard Père & Fils

“Årgang 2019 kan sammenlignes med det bedste fra 2015 og 2017…”

…fortalte vinmageren fra Bouchard Père & Fils – og det kan Troels sagtens følge: “Den lækre sødme fra 2015 og elegancen fra 2017 – det er en fantastisk kombination. 2019 er alt det, som jeg havde håbet på, og jeg kommer til at kæmpe med næb og klør for at få fat i nogle flere vine fra de markeder, der af en eller anden grund ikke kan løfte deres allokationer.

Mit bedste råd! Køb hvad du kan – både til at drikke undervejs og til at gemme til fremtiden. 2020 bliver meget lille og 2021 bliver næsten ikke eksisterende, så det gælder om at få lidt på lager.”

Se årgang 2019 fra Bouchard

Se udvalget fra Bourgogne

Er du nysgerrig på vinene fra Bouchard Pére & Fils eller sortimentet fra Bourgogne?

Kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00 eller se mere her på webshoppen.