I marts var direktør Troels Ambo og indkøbschef Peter Springborg på besøg hos Domaine Zind-Humbrecht i Alsace for at smage husets årgang 2020. Vi har luret i noterne fra smagningen for at få deres mening om årgangen og ikke mindst et par af deres personlige vinfavoritter.

“Jeg kan med overbevisning sige, at 2020 bliver en rigtig god årgang” – sådan udtaler ejer og vinmager Olivier Humbrecht sig stolt om årgang 2020, og indkøbschef Peter Springborg følger op:

“2020 startede i Alsace med et relativt varmt forår og derfor tidlig blomstring. Domaine Zind-Humbrechts vinmarker undgik heldigvis frostskader i det tidlige forår. Selve sommeren var med meget lidt nedbør, hvilket gav gode tørre og optimale vækstkonditioner generelt hos Zind-Humbrecht.

Alle 2020 vinene fra Zind-Humbrecht udtrykker flot modenhed og flot balanceret syre i forhold til frugten i vinene.

Det modne udtryk gør for mig, at jeg finder 2020 en smule mere “bred i smagen”, hvis man ser i forhold til 2019, og vinene er alle meget åbne og til at gå til nu. Visse vine vil selvfølgelig kunne gemmes mange år fremad, men umiddelbart er de fleste vine flotte lige nu.”

Se udvalget af vine fra Zind-Humbrecht
Vil du vide mere om Årgang 2020 – kontakt din vinkonsulent

Peters vinanbefaling: 2020 Riesling Brand

“For mig er Oliviers Riesling Brand altid blandt mine favoritvine, og denne 2020 er bestemt ikke en undtagelse. Det er nok en af de bedste 2020ere, jeg smagte fra ham under vores besøg. Riesling Brands kendetegn for mig er arketypisk “mineralske toner” – det er granit med røgtoner og så kombineret med petroleumsnoter fra Riesling på 70 år gamle vinstokke, som i den grad kan fornemmes. Alderen på stokkene giver bare vinen meget mere dybe og koncentration og i den grad stor elegance.

Det er kæmpe vin – og for mig bliver det ikke meget bedre. Kan nydes nu, hvis man er meget utålmodig, men hvis man vil give vinen respekt, så bør man optimalt set gemme 1 kasse eller 2 over tid og så nyde et par flasker hvert år fremover – potentialet er enormt her” – fortæller Peter.

Find vinen

Troels vinanbefaling: 2020 Pinot Gris Roche Calcaire

Pinot Gris Roche Calcaire smager fantastisk i årgang 2020. En lille diskret restsødme på 13 gr. passer helt perfekt til vinen, da denne lille sødme giver perfekt modspil til den mundvandsdrivende lækre syre. Vinen kommer fra de unge stokke på Clos Windsbuhl-marken, hvilket også er grunden til den fantastisk lækre citrusagtige duft og den sprøde og lækre mineralske finish. Perfekt vin til lettere retter eller bare et glas på terrassen i det dejlige forårsvejr” – lyder det begejstret fra Troels.

Find vinen

Anmelderrost vingård i Alsace

Domaine Zind-Humbrecht fra Alsace nyder et godt ry verden over og er kendt for sine sublime hvidvine med ekstrem høj standard og nærmest fabelagtige udviklingsmuligheder. Siden 1976 har Erik Sørensen Vin haft en tæt samarbejde med domænet og “Master of wine” – Olivier Humbrecht. Det er med stor stolthed, at vi følger udviklingen i vinene, der år efter år høster anmeldernes ros verden over. Erik Sørensen Vin er eneimportør af Zind-Humbrechts vine i Danmark.

Læs mere om vingården
Gå på opdagelse i Alsace

Vil du vide mere om vinene fra Domaine Zind-Humbrecht? Kontakt din vinkonsulent på: vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00 eller gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk