This website requires JavaScript.
  • 17. august 2020
  • Alsace
  • Vinanbefaling

Domaine Henry Fuchs Riesling kåret som Best Riesling Alsace 2020

Kåringen af Best Riesling Alsace 2020 fandt i år sted i juni, denne gang på Bar’vin, hvor både importørere i Danmark og producenter i Alsace var inviteret til at deltage. Kåringen er arrangeret af Sopexa og Vins d’ Alsace, der endnu en gang kunne glæde sig over den store interesse, som alle indbudte viste. To Riesling vine fra Domaine Henry Fuchs fandt vej til vinderskamlen og kan nu bryste sig med det flotte mærkat: ”Best Riesling Alsace 2020”.

Best Riesling Alsace 2020 juryen består af 8 dygtige Alsace kendere. ©Sopexa

Best Riesling Alsace 2020 juryen består af 8 dygtige Alsace kendere. ©Sopexa

Sådan fandt juryen frem til de 30 bedste Rieslings fra Alsace

Alle vine på druen Riesling fra Alsace kunne deltage i udvælgelsen. I alt 100 vine var tilmeldt udvælgelsen, heraf 65 med AOC Grand Cru. 58 af de tilmeldte vine var enten økologiske eller biodynamiske. De tilmeldte vine blev sorteret efter priskategorier, efter restsukker og årgang og dernæst opdelt i fire grupper. Hver gruppe blev smagt af to dommere. De 50 vine med det højeste pointtal gik videre til finalen. Vinene i finalen blev igen smagt af et andet hold dommere. Ud af de 50 finalevine blev de 30 med det højeste pointtal udtaget til Best Riesling Alsace 2020 Denmark.

Alle vine blev smagt blindt uden nogle ydre kendetegn, så som halsfolie. Inden smagningen gik i gang, kalibrerede dommerne ud fra en standard-riesling og en Grand Cru og fik gennemgået regler og retningslinjer for udfyldelse af smageskema af ønolog Anne Juel Christensen, der også var overdommer.

Pointgivning og juryen

Til bedømmelsen blev et internationalt anerkendt pointsystem brugt med 100 point som det absolut højeste. Juryen bestod af otte dommere, alle kendere af Alsace og yderst kompetente:

Nina Højgaard Jensen, Sommelier, nr. 2 VM for sommelierer
Fredrik Hierner, Underviser på Vinakademiet, medlem af A.S.I, svensk mester
Frederik Kordt Lassen, Chefsommelier og vinansvarlig på Kødbyens Fiskebar
Ketil Krongaard Sauer, Sommelier, vinder af DM
Mathias Jensen, Sommelier på restaurant Mêlée
Mads Jordansen, Underviser, DipWSET
Bonnie Reinwald, Sommelier, DipWSET
Frederik Kreutzer, DipWSET, Vinkreutzer.dk, Vinuddannelse.dk
Anne Juel Christenen, Ønolog og overdommer

To vindervine – Equinoxe og Kirchberg fra Domaine Henry Fuchs

Det lille Domaine Henry Fuchs, der har været i Erik Sørensen Vins sortiment siden begyndelsen af 2013, er repræsenteret med hele to vindervine i kategorien > 200 kr. Det glæder os, at vinene faldt i juryens smag, og vi håber, at endnu flere vil få øjnene op for denne lille perle i Ribeauville. Du kan læse mere om vindervinene her under.

vin2.jpg

 

BEST RIESLING ALSACE 2020
AOC Alsace Riesling Cuvée “Equinoxe” 2018, økologisk, Domaine Henri Fuchs
Duft: Behagelig næse med fersken og citrus (citron og grapefrugt).
Smag: Udtryksfuld smag med citrusaromaer, dyb struktur, ren og elegant med en god syre og en lang eftersmag bagerst på tungen.
Passer til: Fiskeretter med creamede saucer, traditionel alsacisk surkål, Coq au Riesling, bløde oste så som St. Marcelin, Pont d’Evêque.

Find vinen her

 

BEST RIESLING ALSACE 2020
AOC Alsace Riesling Grand Cru Kirchberg de Ribeauvillé 2017, økologisk, Domaine Henry Fuchs
Duft: Intens og kompleks vin med noter af citrusskal (grapefrugt og citron), som skyldes terroiret.
Smag: Moden og kraftig med ren og elegant takket være en dejlig syre. En lang og insisterende eftersmag.
Passer til: Komplekse fiskeretter, f.eks. Baeckoffe med fisk og cremet safransauce, surkål med fisk og smørsovs med skalotteløg, fisk med kraftige saucer, så som hummersauce.

Find vinen her

Domaine Henry Fuchs er et lille historisk domæne i Ribeauville med vin af høj kvalitet.

Henry Fuchs er et lille domæne fra 1922 i historiske Ribeauvillé med i alt 10,5 ha., inklusiv parceller i Bergheim og Hunawihr. Paul Fuchs og børn leverer vine af høj kvalitet, der forener ren økologi (certificeret 2011) med begavet håndværk. Man lægger vægt på skånsomt markarbejde, hvor jordens mikrobiologiske liv generes så lidt som muligt. Fx er der naturligt ukrudt som bunddække mellem vinstokkene, som slås og ikke pløjes. Kemisk gødning og ukrudtsmidler bruges ikke. Der høstes i hånden, druerne presses meget blidt i hele klaser før gæringen, og brug af svovl minimeres. Der bruges næsten udelukkende naturlig gær. Fuchs har adopteret Zind-Humbrechts system for angivelse af restsødme: 1 tør – 5 helt sød. “Henry Fuchs is an exciting domain, so search out the label with the fox. You will not regret it!” – Alsace-Wines.

Se udvalget fra Domaine Henry Fuchs
Lær druerne fra Alsace at kende

Vil du vide mere om Alsace og Domaine Henry Fuchs? Kontakt en af vores vinkonsulenter på kundeservice@eriksorensenvin.dk eller tlf. 43469900. Du kan også finde vores øvrige Alsace producenter på www.eriksorensenvin.dk

©Sopexa/Ehrenberg Sørensen Kommunikation på vegne af CIVA. Vins d’Alsace