Efter et år, der har budt på lidt af hvert for holdet hos Erik Sørensen Vin, ser vi alle frem til noget dages julefred i familiens skød. Det betyder selvfølgelig, at vores dedikerede folk har været på vinhylden og fundet deres bedste bud på den flaske vin, som skal nydes i løbet af julen. Vi ønsker jer alle en glædelig jul.

JULEVINANBEFALING | Vinkonsulent Uwe Lassen

“Jeg anbefaler Celestino Pecci, og der er både smag og hjerte med i mit valg…”

Min julevin kommer i år fra Støvlelandet, mere præcist Toscana og vores helt igennem fantastiske producent Celestino Pecci. Hvorfor denne vin? Både smag og hjertet er nok med i valget. Min kæreste og jeg havde planlagt en lille smuttur i april, men den forsvandt sammen med så mange andre ting i 2020.

Smagen som er dyb kirsebær, og frugten er virkelig lækker present. Balancen mellem tanninerne, som bestemt er tilstede, men ikke for meget – selvom det er årgang 2015. Så tøv ikke, køb den og smid den på karaffel et par timer før middagen, og du vil have et super lækkert glas, der sidder lige i skabet.

Jeg vil selv nyde den i familiens skød og glæde mig til, at vi igen kan kigge ud over Toscanas bløde bakker med de lækre vinmarker og olivenlunde. Skål og god jul samt et godt nytår. Pas på hinanden.

Læs mere om vinen

JULEVINANBEFALING | Webprojektleder Charlotte Blom-Nielsen

“Jeg anbefaler Grande Réserve fra Domaine de Mourchon – den er ‘One of my all time favorites’…”

Vinen fra Domaine de Mourchon har været “Årets julevin” gennem flere år i min familie. Det er en fuldkommen vin – en helhed – som jeg imponeres over, hver gang den kommer i glasset. Den har en fylde, rundhed, dybde og længde som er der hver gang – både i ældre og yngre årgange. Det er hele vejen igennem “bare en lækker vin” med masser af velsmag, friskhed, syre, mørke bær og en lang dvælende eftersmag. Tydelig Rhône! Og med den sødlige undertone fra Grenache-druen er den genial til julemiddagen. Men hold dig ikke tilbage resten af året: Den gør sig rigtig godt til BBQ med stegt eller grillet kød – og personligt nyder jeg den også med største velbehag til en god langtidsforberedt hjemmelavet ‘pulled pork burger’.

Læs mere om vinen

JULEVINANBEFALING | Vinkonsulent MOX aka Michael Oxvang

“Jeg vælger Krohn portvin…eller måske er det faktisk porten, der har valgt mig…”

For mig handler julen om at hygge sig. Det er i den grad den søde tid på året. Derfor har jeg valgt at sætte fokus på portvin – måske det ikke er mig der har valgt det – det er faktisk porten der har valgt mig. Jeg elsker en god port. Porten der har valgt mig er en Colheita fra 2005. Det betyder, at denne portvin har ligget på træfade i porto siden 2005 og udviklet sig. Når den så kommer på flasker (i dette tilfælde 2020) så er den klar til at blive drukket. Portvinen her kan sagtens holde sig åben i op til 4 uger, før det går i smagen. Dog holder den højst et par dage hjemme hos mig.

Læs mere om vinen

JULEVINANBEFALING | Vinkonsulent Thomas Meilvang

“Jeg har fundet en joker fra australske Hewitson, der spiller op til dans med de klassiske vine…”


Jeg var forleden dag et smut forbi vores butik i Hellerup. I butikken var en masse julevine åbnet, så kunderne kunne smage lidt inden de valgte årets vin til julebordet. Der var Brunello, Amarone, Chateauneuf du Pape, Bordeaux og lidt klassisk Gigondas.

Gigondas har en del år i træk været at finde på Thomas vinmands julebord. Men i år har en joker sneget sig ind – nemlig en vin som vi har fået tilbage i sortiment.

Hewitsons Old Garden Mouvèdre fra Barossa Valley i Australien. Jeg har smagt den et par gange. Men denne gang overraskede det mig, at den i den grad spillede op til dans i et felt med alle de klassiske vine. God balance mellem frugt og tørhed, helt vild koncentration fra de gamle vinstokke.

Man smager mange vine, når man arbejder med vin og en gang i mellem, bliver man bare ramt og overrasket af en vin som man ikke havde regnet med. Kæmpe anbefaling her fra med lidt australsk mourvèdre på ældgamle vinstokke.

Læs mere om vinen

JULEVINANBEFALING | Vinkonsulent Kim Jørgensen

“Jeg går i år med Cigliuti Langhe Nebbiolo, der er en vin i perfekt balance…”

I år bliver det til Cigliuti Langhe Nebbiolo 2018 hjemme hos os. Jeg er generelt stor fan af Barolo og Barberesco og resten af vinene fra Piemonte, som alle oser af storhed, elegance og raffinement. Men nogle gange bliver disse bare for kraftige og krydrede, og det er her hvor deres ”lillebror” Langhe Nebbiolo kommer ind i billedet. De fleste vil nok anskue den som en slags andenvin, som de fleste Barolo og Barberesco producenter producerer efter at lave 100% hovedvin, dvs. at alle stokke dyrkes og behandles ens, alle druer plukkes, presses og gæres efter at lave Barolo eller Barberesco. Men som så mange andre gange, da vin har sit eget liv, er der fade som udvikler i en retning hvor en kortere lagring er mere optimal, og dette bliver i mange tilfælde til Langhe Nebbiolo. Man kan sammenligne dette med, hvis en producent i Margaux (i Bordeaux) deklasserede nogle af sine fade til at være en Haut Medoc.

Druerne til Cigliutis Langhe Nebbiolo er de samme, som bruges til husets Barbaresco Vie Erte: Det er fra samme høst og druerne får samme gæring (20 dage i ståltanke). Langhe Nebbiolo lagrer dog kun 5 måneder i Slavonske fade (mod Barbarescos 26 mdr.). Marken ligger i Bricco di Neive, der har sandet jord, og hvor vinstokkene er 20 år gamle.

Det er en vin i perfekt balance – som både rummer tyngden og dybden til at holde julens kraftige mad, men samtidig har syren til at skære igennem sødmen og koncentrationen fra saucen og de brunede kartofler.

Læs mere om vinen

Du er altid velkommen til at kontakte vores vinkonsulenter for flere vinanbefalinger, mad-og vinmatch, vingaver m.m. Giv os et kald på +45 43 46 99 00 eller skriv til vin@eriksorensenvin.dk. Du kan også kigge forbi Erik Sørensen Vins butik eller gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk