Indgangen til Le Montrachet, Bouchard Père & Fils

Samarbejdet med Bouchard Père & Fils startede i 2006, hvor Erik Sørensen Vin importede de første flasker Corton Charlemagne, Meursault, Vigne l’Enfant Jésus m.fl. fra domænet, der med stolthed kan kalde sig et af Bourgogne områdets ældste. Siden er det blevet til et tæt samarbejde om vinene, der nyder stor popularitet hos både privatkunder, restauranter og vinbarer.

Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte “Les Caillerets” i Volnay. I dag er Bouchard den største vinmarkejer i Côte d’Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru, samt 74 hektar Premier Cru marker. Udover domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard Père & Fils.

Ejer med baggrund hos Veuve Cliquet Champagne og Louis Vuitton-Möet-Hennesy

Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet-Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændig. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005. En 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, der findes i Bourgogne.

Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinguide Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner og prædikatet “production mytique”, som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot’s nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager Philippe Prost har overladt hovedansvaret for vinifikationen til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard. Husets adelsmærke er, at man – trods det store udvalg – formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.

Montrachet, Mersault, Bonnes-Mares og Corton-Charlemagne…

Domænet producerer i alt 600.000 flasker årligt. Bouchard Père & Fils’ marker fordeler sig på appellationer som Montrachet, Bonnes-Mares, Corton-Charlemagne og Meursault – alle i området Côte d’Or. Bouchard Père & Fils har boet og hørt til på det gamle kongeslot ”Château de Beaune” siden 1820, mens vinene fremstilles i helt nyt vineri i Savigny-lès-Beaune. Château de Beaune er bestemt et besøg værd. I kælderen finder man blandt andet en fantastisk samling af 2000 vine fra d. 19. århundrede i et unikt vinbibliotek. Den ældste flaske i samlingen er en Meursault Charmes fra 1846, som efter signende stadig skulle være livlig.

Se udvalget af vine fra Bouchard Père & Fils

Er du nysgerrig på Bourgogne og vinene fra Bouchard Pére & Fils? Kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00