Påskedagene skal nydes med god mad, vin og godt selskab. For rigtig mange er det en tradition med lam til påskemiddagen, så vi giver dig et klassisk mad- og vinmatch, der får tænderne til at løbe i vand.

Vi anbefaler dig at lave lam med rosmarin og hvidløg til påske – en klassisk kombination i mange køkkener og især i Middelhavsområdet, hvor disse ingredienser er almindelige. Til retten har vi valgt en skøn Cairanne-vin fra Rhône, der med sine rødder herfra derfor har en naturlig forbindelse til retter med netop disse ingredienser.

Krydderurternes kraftige og aromatiske smag komplementerer især vine fra Rhône lavet på Grenache, Syrah og Mourvèdre.

Vinanbefaling: 2019 Cairanne, Domaine les Hautes Cances by Pierre Amadieu, Cru du Rhône

Et utroligt charmerende og velsmagende glas vin med noter af ribs, brombær og delikate krydrede noter. Finesse og lethed fra den ene del af Cairanne er blendet med fylde og modenhed fra den anden del. Servér ved 17 grader.

Druerne er Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault, som kommer hhv. fra terrasser langs floden Aygues og fra kratlandskabet, der går under betegnelsen “garrigues”. Til sammen skaber de den elegance, som har gjort Cairanne berømt og ultimativt givet byen sin status som Rhône Cru i 2016.

2019 Cairanne, Domaine les Hautes Cances by Pierre Amadieu, Cru du Rhône

17p/20 Oldenburgs
“Den er tør, peberkrydret og drikkeklar, præget af god Grenache og med rygrad af lige så god Syrah. Stilen er robust og sikker, men der blødes op i glasset, hvor solvarme krydderier og mild engelsk lakrids bidrager til at raffinere smagen. Den er mild og venlig, men ikke kærlig, og den er kun til mad. Bagetiketten forslår lam med rosmarin, og jeg bifalder gerne.”

Find vinen her

Bag om vinen fra Pierre Amadieu

Domaine les Hautes Cances er det nye store projekt hos vores samarbejdspartner Pierre Amadieu fra Gigondas. Pierre Amadieu købte i 2019 vingården Domaine les Hautes Cances med 12,5 hektar i Cairanne. Vingård og marker er nu restaureret, og Pierre Amadieu har lanceret vinen med deres eget klassiske præg. Markerne er under biodynamisk certificering og bliver certificeret med 2023 årgangen.

Se alle vine fra Pierre Amadieu

Vil du have mere mad-og vininspiration? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Erik Sørensen Vin eller følg os på Facebook og Instagram.