Varme dage på stranden, saltvand i håret, sol på huden, hygge med gode venner på terrassen og lune sommeraftener med vin i glasset…

Ja, sommerdagene kan virke uendelige, når man står med de bare tæer midt i dem. Lad os for en stund glemme at efteråret banker på og tage endnu en runde med kølig rosévin i glasset.

Vinanbefaling: Colombelle er favorit år efter år

Prøv makkerparret Colombelle Blanc og Colombelle rosé fra sydfranske Plaimont – vinene som vores kunder bliver ved med at vende tilbage til år efter år. Med roséen får du en herlig, frisk og sprød rosévin med en anelse frugtsødme og toner af modne bær som ribs og solbær samt citrus. Perfekt til terrassen og til de lette sommerretter.

Hvidvinen byder på fin balance, der er grundlæggende tør med en livlig syre, men den har også strejf af tropisk frugt og en afvæbnende, læskende karakter. En vin der er oplagt til frokost, som aperitif og til skaldyr og laks.

Se udvalget fra Plaimont

Vinanbefaling: Roulepierre fra Pierre Amadieu til grill og sommerens retter

Skænk 2020 Roulepierre Rosé fra Pierre Amadieu i Gigondas i glasset, hvis du går efter en rosévin til grill og sommerens retter krydret med klassiske Herbes de Provence. Skøn rosé, indbydende, frisk og dejlig balanceret mellem frugt og fyld på 60% Grenache og 40% Cinsault. Bløde tanniner, rund og frugtig med masser af hindbær krydret med ribs efterfulgt af blomsternoter. Vinen gærer ved lav temperatur i ståltanke for at bevare friskheden og frugten.

Se udvalget fra Pierre Amadieu

Vinanbefaling: Charmerende rosé fra Henri Bonnaud i Provence

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ / Kvindevin.dk til 2020 Henri Bonnaud Sainte-Victoire

“Alle, der har gået en sommermorgen på et sydfransk marked og indsnuset duften af ferskner, nektariner og abrikoser vil kunne genkende sansningerne med Henri Bonnauds rosé i glasset. Smagen er hindbæragtig og ender ud i lidt anis. Rund og blød fylde strammet op af en elegant syre. 100 % ren Provence. Jeg er kæmpe fan.”

 – skriver Signe Wulf på sin blog og sender flotte hjerter efter charmøren.

Økologisk dyrkede druer: 85% Grenache og 15% Cinsault bliver udblødt koldt i 6 – 8 timer og vinificeret helt i temperatur reguleret ståltank. Vinen er et godt valg til frokost, fisk og grønt fra grill men også som aperitif.

Se udvalget fra Bonnaud

Vinanbefaling: “Mulddyret” by Jeff Carrel til en solskinsdag på terrassen

Jeff Carrel er en vinmager, der er kendt for at gå utraditionelt til værks – og det gør han også med sin Vieille Mule Rosé 2020 Côtes Catalanes IGP. Du får smagen af rosé, som du kender den, men en lysere og mere gylden farve, der får denne rosé til at skille sig ud blandt andre. Forklaringen er, at Jeff laver sin Vieille Mule Rosé på 60% røde Grenache druer blendet med 40% hvide Muscat druer, hvor man normalt udelukkende bruger rødvinsdruer til at fremstille rosé.

Dette års lidt mere gyldne udgave er en super frisk sag, tør og meget læskende. Den mestrer perfekt den fine balance mellem frugtintensitet og lethed i udtrykket. Små røde bær og en snert melon, orangeblomst, tørrede krydderier balanceret af en fin syre.

Kataloniens regionale signaturdyr, muldyret, er vinseriens kendetegn både i hvid, rød og rosé. Jeff siges at have fået ideen til Mule-serien ved at se en mand gå forbi kælderen med et gammelt muldyr hver dag.

Se udvalget fra Jeff Carrel

Vil du vide mere om sortimentet hos Erik Sørensen Vin?

Gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk, kontakt din vinkonsulent på vin@eriksorensenvin.dk / tlf. +45 43 46 99 00 eller læg vejen forbi Erik Sørensen Vins butik.