Australske d’Arenberg er anerkendt verden over for sine spændende vine med de finurlige navne og den altid farverige vinmager Chester Osborn som sprudlende frontfigur. Vingården i det smukke McLaren Vale byder på noget for alle sanser og udover vinene kan du nyde anmelderroste retter fra deres helt egen restaurant: d’Arrys Verandah . Når nu vi ikke selv kan rejse ud, har d’Arenberg sendt os en fantastiske opskrift med kammuslinger og vinmatchet 2019 The Dry Dam Riesling.

Ingredienser (10 personer)


Pastinakpuré

500 gr. pastinak – skrællet og skåret i tern
2,3 dl. fløde
1,2 dl. vand
50 gr. usaltet smør
Lidt salt

Hæld pastinak, fløde og vand i en gryde med lidt salt. Bring i kog og lad det simre med låg på indtil mør – ca. 15 minutter. Du ved, at de er færdige, når du kan stikke en kniv ubesværet igennem i et stykke. Si vandet fra og gem det. Læg pastinakstykkerne i en food processor med smør og et par spsk. af kogevandet og blend det til puré. Tilføj mere vand, hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber og blend til blød konsistens.

Svitset pastinak

4 pastinakker – skrællet og skåret i 1 cm. tern
50 ml. olivenolie
Salt og peber

Læg pastinak på en bageplade, hæld olivenolie over og kryder med salt og peber. Bag i ovnen ved 220 grader indtil bløde med en lille gylen farve. Lad køle af.


Salat med rosin, persille og julesalat

1,25 dl. rosiner
2,5 dl. persille
2,5 dl. revet julesalat
2 spsk. fint snittet forårsløg
Hvidvinseddike
Olivenolie

Bland rosiner med alle grøntsager i en skål. Hæld hvidvinseddike over. Slut af med lidt olivenolie. 
Tip: Giv salaten et ekstra pift med lidt æblestykker, fennikel eller syltede løj.

Forbered alt ovenstående inden du går i gang med kammuslingerne.


Stegte kammuslinger

40 kammuslinger (hvis retten serveres til hovedret)
Olivenolie
Salt og peber

Varm en pande godt op. I en lille skål vender du kammuslinger med olivenolie og lidt salt og peber. Steg på en meget varm pande i 45-60 sekunder på den ene side. Kammuslingerne skal slippe let, og de skal nu have 30-45 sekunder på den anden side. Kammuslinger skal være juicy og møre.

Vinmatch: 2019 The Dry Dam Riesling, d’Arenberg, McLaren Vale/Adelaide Hills

Til retten har d’Arenberg sat deres Dry Dam Riesling – en vin med supersprød elegance, hvide blomster, nyplukket æble, citron, lime og sorbet. En sart restsødme står op imod mineralsk syre. Kun 10% alkohol. En vin, der næsten svæver som ung, men også har gemmepotentiale til at blive mere kompleks og toasty. “Zingy acidity, bright sherbert, lime characteristics… No skin contact, no pressings, it will age forever. It’s such a beautiful wine it’s so hard not to drink lots of…” – fortæller vinmager Chester Osborn.

Gå på opdagelse i vinene fra d’Arenberg

Vil du have mere mad-og vininspiration? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Erik Sørensen Vin og få de seneste nyheder, mad-og vinmatch, anmeldelser m.m. Du kan også følge med på Facebook og Instagram.