Gå en lang tur i den flotte efterårsskov og smut så hjem i køkkenet med opskriften på svampetoast à la crème og et køligt glas Pinot Noir fra new zealandske Sileni. Der er garanti for at dine smagsløg kommer i den helt rigtige efterårsstemning.

Til din svampetoast à la crème skal du bruge:

  • Blandede svampe

  • Skalotteløg

  • Hvidvin

  • Fløde

  • Bredbladet persille

  • Citronsaft

  • Salt og peber

  • Ristet brød – gerne smørstegt

Rist svampene på panden i smør eller olie sammen med finthakkede skalotteløg. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Hæld fløde ved til det er passende crèmet og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend den friskhakkede persille i og servér på ristet brød – gerne smørstegt. Nyd dertil et stort glas køligt Sileni Pinot Noir.

Vinanbefaling: 2019 Sileni Pinot Noir Cellar Selection

Cellar Selection er en klassisk Pinot Noir, cool-climate stil, frisk og levende med silkebløde tanniner og en dejlig saftig eftersmag. Vinen kommer fra køligere underområder med forskellige jordbundstyper i Hawke’s Bay. Hvert område giver forskellig dybde og karakteristika til vinen som struktur, længde, aroma, afrundethed og velsmagende karakterer. Der bruges kun lidt eg under vinificeringen. Vinen tappes tidligt for at bevare livligheden og frisheden.

Om vingården: Sileni Estates, Hawkes Bay, New Zealand

Sileni Estates er et forholdsvis nyt navn i New Zealand, stiftet i 1997 af Sir Graeme Avery. Navnet Sileni fandt han i den græske mytologi. Sileni var vinguden Dionysos’ tro følgesvend. Når der skulle være gilde med mad og drikke, var Sileni altid til stede for at sprede godt humør og få gæsterne til at spise og drikke natten lang. Navnet står således for lækker mad, fantastisk vin og godt selskab visualiseret med trekanten i husets logo. Den omkransende cirkel symboliserer husets globale livssyn, fordi Sileni nydes af folk over hele verden.

“Our wines are designed to bring out the best in local cuisine from around the world. They’re collaborators with a skill for enhancing flavours & textures.”

Første årgang bestående af bare 4000 kasser vin blev produceret allerede i 1998. I dag producerer domænet 760.000 kasser vin årligt og er derved en af de hurtigst voksende vinproducenter i New Zealand. Silenis vineri ligger på den nordlige halvø i området Hawke’s Bay.

Sileni ejer i dag marker i både Marlborough på den sydlige ø samt i Hawke’s Bay på den nordlige ø. På den sydlige ø og i Marlborough laver Sileni verdenskendte hvidvine på Sauvignon Blanc. I Hawke’s Bay laver Sileni elegante Pinot Noir-vine, men de dyrker også Pinot Gris, Merlot og Chardonnay i dette område.

Vinenes kvalitet er beundringsværdigt stabil fra år til år, og domainet er certificeret “sustainable”, dvs. bæredygtig drift, hvilket betyder at det er lykkedes vingården at reducere deres totale energiforbrug siden 2012 selv om de producerer mere og mere hvert år. De bruger i dag letvægts glas/flasker til 90% af deres produktion, hvilket gør det mindre bekosteligt at fragte vinen rundt i verden. Al overskydende materiale fra druerne, som skind og stilke, bliver komposteret og brugt i vinmarkerne eller som foder til dyr. En flok får tynder ud i vinstokkene ved at spise blade og græs og leverer naturgødning til jorden.

Se alle vinene fra Sileni

Vil du vide mere om udvalget fra Sileni, så kontakt os på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00. Kig forbi Erik Sørensen Vins butik eller gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk