Når sommeren og varmen står for døren, skænker vinkonsulent Kim Jørgensen helst en let og frugtig vin i sit vinglas.

Selv når han griller rødt kød forener en garvesyreholdig “bamse” sig sjældent med hans smagsløg. Kim fortæller her om den vin, som han helt sikkert kommer til at nyde mange gange gennem sommeren.

”Jeg har altid haft en forkærlighed for druen Gamay. Særligt den elegante frugt og insisterende syre, som jeg synes, har en perfekt balance af fyldighed og friskhed, komplimenterer forår- og sommermad. Så derfor vælger jeg at pege på en Beaujolais nyhed fra Erik Sørensen Vins sortiment.”

Nyhed! Beaujolais fra Jean-Etiénne Chermette

Igennem mine snart 13 år som vinkonsulent hos Erik Sørensen Vin, er jeg blevet præsenteret for nogle dejlige producenter fra Beaujolais, men jeg kan med ren ærlighed i stemmen sige, at Jean-Etiénne Chermette er noget af det bedste, jeg har smagt. Han laver primært vine på Gamay, både Cru vine og Beaujolais Village, og en enkelt Pinot Noir fra det nordligste Beaujolais på grænsen til Bourgogne. Alle vinene har en dybde og elegance som kendetegner området, men der, hvor jeg virkelig synes, at han excellerer, er på dybden af sine vine.

Vinanbefaling: 2019 Fleurie Les Deux Granites, Jean-Etienne Chermette

Vinen, som viser det bedst, er Fleurie “Les Deux Granites”, som starter meget klassisk ud med at være læskende, saftig og rund, men som efter en time pludselig giver en helt anden flæsket og frugtig stil, hvor syren pludselig ikke renser, men giver modspil og balance. Jeg er dybt imponeret over den tyngde og alle de lag som hans vine – og særlig denne – giver. Der lægges lag på, time efter time, og vinen bare giver og giver.

“Fleurie er i min optik noget af det bedste Beaujolais, jeg nogensinde har smagt”.

Jeg er tæt på at sige, at jeg hellere vil drikke Fleurie “Les deux Granites” end en 1. Cru fra Bourgogne, og det skal ikke ses som en sviner til 1. Cru vine, men et udtryk for den høje klasse og det enorme potentiale Jean-Etiénne Chermettes vine har.

Find vinen
Se udvalget fra Jean-Etiénne Chermette

Vil du vide mere om vinene fra Jean-Etiénne Chermette eller Erik Sørensen Vins sortiment, så kontakt os på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00. Kig forbi Erik Sørensen Vins butik eller gå på opdagelse på www.eriksorensenvin.dk