Fredagsbaren er for mange virksomheder en hyggelig tradition med et socialt aspekt, der bidrager positivt til virksomhedkulturen. Men hvad stiller man op, når man som virksomhed pludselig ikke må samle medarbejderne fysisk pga. coronarestriktioner, men samtidig ønsker at bibeholde fællesskabsfølelsen?

Vinkonsulent Thomas Meilvang, der til daglig tager sig af Erik Sørensen Vins mange B2B kunder, deler her sine erfaringer med Den virtuelle vinsmagning, der opstod i kølvandet af en svær tid, og som måske er kommet for at blive.

“Fredag d. 23. oktober 2020 prøvede jeg for første gang – og bestemt ikke sidste gang – at afholde en virtuel vinsmagning for en virksomhed med 800 medarbejdere. Virksomheden plejede at afholde fredagsbar hver måned, men måtte som så mange andre gøre fredagsbaren virtuel. For at kunne ønske god weekend på tværs af hele virksomheden blev et mødelokale, i forlængelse af kantinen, indrettet med en stor skærm og udstyr. Det perfekte setup for en virtuel fredagsbar, hvor Erik Sørensen Vin var inviteret til at byde ind med en virtuel vinsmagning som ekstra krydderi.

Min rolle – som vinkonsulent – var at fortælle historien om vinene, vingårdene og lede smagningen, mens de tilmeldte medarbejdere kunne deltage hjemmefra og smage med.

Vi sad 3 i lokalet i virksomheden; direktøren, formanden for personaleforeningen og undertegnede. 

Til smagningen skulle vi igennem 9 vine på ca. 1 time.

Med god afstand fik vi gennemført en virkelig hyggelig og god vinsmagning på trods af manglende øjenkontakt…

Først var det selvfølgelig en mærkelig fornemmelse at tale til en skærm, hvor jeg ikke fik den sædvanlige respons fra modtagerne. En respons, der plejer at give mig – som vinformidler – en fornemmelse af, om jeg taler om noget, som modtageren syntes er interessant, om jeg taler for meget, eller om modtagerne mangler info. Efter lidt tid vænnede jeg mig dog til tanken og de nye rammer, og medarbejderne fandt egentlig hurtigt ud af, at de kunne stille spørgsmål – enten direkte eller via chatten. Herefter kom der et godt flow og en overraskende god dialog mellem os, der sad i lokalet, og dem som lyttede og smagte med hjemme bag skærmen.

Jeg kan se rigtigt mange muligheder i den virtuelle vinsmagning/fredagsbar. Den er f.eks meget fleksibel i forhold til tid, lokation og geografi. Vinsmagningerne kan afholdes på mange tidspunkter af døgnet og…

…vi kan afholde vinsmagninger for virksomheder og private i hele landet. Der kan være mennesker med fra hele verden – det eneste der skal til er en internetforbindelse.

Jeg er sikker på, at den virtuelle vinsmagning er kommet for at blive. Men vi må ikke glemme, hvorfor en vinsmagning er noget specielt – nærværet og vidensdelingen mellem vinformidleren og deltagerne er unik og skaber noget specielt. Den oplevelse kan stadig ikke genskabes 100% via et virtuelt møde, men det har bestemt åbnet mine øjne for mulighederne i den virtuelle verden – og det er bestemt en vej, som vi hos Erik Sørensen Vin, fortsat vil udforske”.

Du er meget velkommen til at kontakte vinkonsulent Thomas Meilvang på tmc@eriksorensenvin.dk eller tlf. 43 46 99 19/mob. 20 22 23 35, hvis du er interesseret i en virtuel vinsmagning for din virksomhed eller organisation.