This website requires JavaScript.

Hos Erik Sørensen Vin dyrker vi passionen for vin

Chablis… Uovertruffen hvidvin til sommeren

Gå på opdagelse og udforsk vores udvalg af Chablis

qnhbw7kq2lo


llj78ankzyhkwveyqqwws8xvnqmxmok6

prh3qlabxup9i06xby92bs


DKK 000,00

DKK 000,00

xc46ib22j1


nvaagvk1m9zztul96zvtnsxwm5nihoh

5qmzcixczlw3lp50erbjzb


DKK 000,00

DKK 000,00

eoxj8cv0bp


b9jr2ec22tmyuky6eidc9ilka0gf6ji9

dlff9moet6tguynrqczhkb


DKK 000,00

DKK 000,00

h1nuzd2qdy6


nbwa0dbvvzndtpdmlfjhp9ji80l0oq1

k5nbmx2jh2nsckczlspixo


DKK 000,00

DKK 000,00

uz6vua8ct4


jw2l3t8gerf2j78gvo2eiyuq8solqm6m

p5my4uyk95gabwbu66op3w


DKK 000,00

DKK 000,00

n3ti3misjc


1q995dlo1t8xeastpoyvjmnxwxosmd4

xt08a2ntxvd7anmdlwub


DKK 000,00

DKK 000,00

Området er Chablis, Bourgogne

Vinen produceres i Chablis, som er et stort vinområde der ligger i vinregionen Bourgogne. Det er en særdeles velkendt og anerkendt fransk vinregion, der i kraft af beliggenheden i den nordlige del af Bourgogne oplever det kølige klima i Nordfrankrig. Det medfører til udviklingen af en tør og frisk vin.

Vinen dyrkes på terroir dvs. jordbundens sammensætning, der er ganske kompleks og unik i kraft af, at jordbunden i området består af flere forskellige typer jord. Jorden i området er enorm rig på kalk og mineraler, hvilket skaber fantastiske vækstbetingelser for typen af druer i vindyrkning.

Den komplekse terroir i området præger desuden vinen, hvor undergrunden i jorden påvirker udviklingen af vinen, så bouqueten bliver frisk, tør og sprød.

Derfor er vinene fra Chablis særdeles eftertragtede som følge af, at området medfører til udviklingen af en unik smag – derfor ligger vinene naturligvis i et højere prisklasse herunder Chablis Grand Cru.

Chablis Grand Cru

Chablis Grand Cru vine kommer fra det samme område, men fra en anden klassifikation. Grand Cru afspejler kvalitet, hvor vinen betragtes som de dyreste vine i Chablis.

Chablis Grand Cru druen dyrkes på det perfekte terroir i kraft af sydvendte skråninger med en undergrund af limsten, der medfører at Chablis Grand Cru kan ligge i mere end 15 år, hvor de modnes og udvikler enorm dybde og kompleksitet.

De har godt af, at lagre, hvor de med tiden udvikler sig fra at være stramme og stringente til, at blive federe og mere cremet.

Disse Grand Cru marker er Bougros, Les Preuses, Vaudesir, Grenouilles, Valmur, Les Clos og Blanchots, og produktionen af Grand Cru udgør ca. 3% af den samlede produktion af Chablis.

"Patience means knowing it will happen... and giving it time to happen"

Susan Jeffers

Producenter

Der findes et bredt spektrum af producenter i Chablis.

Chablis vine er lavet på druen, Chardonnay, hvor terroir i området er enestående i kraft af, at jordbunden består af kalksten og fossiler, der medfører sprøde hvidvine.

Vinene er karakteriseret ved at være tørre med en stor renhed, aroma og smag.

Det er særdeles Chablis hvidvine, der differentierer sig fra andre chardonnay vine fra Bourgogne ved at have et mindre fadpræg.

Hos Erik Sørensen Vin forhandler vi Chablis vine fra flere forskellige producenter herunder William Fevre, der er en af de førende producenter i Chablis med kvaliteter på øverste hylde.

Domænet arbejder passioneret for at skabe perfekte Chablis vine. De har med succes holdt fast i familiens vigtige værdier, og ikke mindst respekten for regionens unikke terroir, samtidig med at de har skabt et moderne vineri, hvor de skaber uimodståelige Chablis vine, der giver smag på, hvad du kan forvente af husets større vine.

Husets druer opkøbes, håndhøstes og presses forsigtigt, hvor vinen efterfølgende lagrer i 8-10 måneder på ståltanke for at bevare friskhed og bibeholde masser af citrusaromaer og mineralitet.