Italien
Barbera
Barbera er den mest udbredte drue i den norditalienske region Piemonte. Den giver vin med masser af saft og smag af mørke kirsebær og tørre krydderier. Den fås i mange kvaliteter og har haft ry for at være Piemonte-borgernes hverdagsvin. Druen kendes ofte som Barbera d’Asti, Barbera d’Alba og Barbera del Monferrato, hvilket refererer til det lokal-område, den kommer fra. Her er Barbera d’Asti kendt som den mest prestigiøse, Barbera d’Alba er kendt for at give meget kvalitet for pengene, og Barbera del Monferrato er kendt for have en lidt lysere stil. Flere og flere producenter har stigende fokus på bl.a. at begrænse udbyttet af druen og sikre den optimale vækstbetingelser, og flere laver både Single Vineyard og Superiore-udgaver med stor dybde og flot struktur. Gastronomisk passer Barbera til et bredt udsnit af retter, og specielt mange italienske retter er idéelle match, som f.eks. pastaretter med veltilberedt tomatbaseret sovs, risotto og lufttørret skinke, men prøv også til retter med urter, svampe og lam.