This website requires JavaScript.
August måneds lektion

Mad og vin

Martin præsenterer månedens tema, som er mad og vin

Mad og vin

Der er mange forskellige indgangsvinkler til det at sammensætte mad og vin. I bund og grund er det meget subjektivt, hvad vi hver især synes, der passer godt sammen, men når det er sagt, er der en række tommelfingerregler, der med et geografisk eller kemisk udgangspunkt forhåbentligt kan give en større synergioplevelse af både maden og vinen. Disse forskellige vinkler kan kombineres på kryds og tværs, så et geografisk match udelukker ikke nødvendigvis, at der også kan tænkes i syre mod syre osv.

Et geogratisk match giver ofte god mening, eftersom mange råvarer historisk er blevet dyrket, hvor der også dyrkes vin. Der opstår således ikke kun en historisk og kulturel harmoni mellem lokale egnsretter og vinene, men også en olfaktorisk konsensus råvare og drue imellem.

Derudover er det en god idé at se på vinens tanninniveau. Som tommelfingerregel går vin med et højt tanninniveau godt med retter, der indeholder en bastant proteinstruktur, mens vine med et lavt tanninniveau går godt med lysere og finere kød som fjerkræ og fisk.

Du kan læse hele månedens lektion via download-knappen.