This website requires JavaScript.
Producent

Domaine Servin, Chablis

Producent fra Chablis, Frankrig

Om Domaine Servin, Chablis

Domaine Servin har en lang historie i Chablis. De nævnes som ejere af vinmarker i Chablis allerede i det 16. århundrede.

I dag ejer huset fire Grand Crus: Blanchots, Bougros, Les Clos og Preuses foruden seks Premier Crus: Butteaux, Les Forets, Montee de Tonnerre, Monts de Milieu, Vaucoupin og Vaillons. Domænets 37 hektar marker ligger i Chablis by udelukkende på Kimmeridge kalk, og de anvender et balanceret mix af traditionelle og moderne teknikker. Domænet eksporterer 85% af deres produktion til hele verden.

Domænet ledes af François Servin, der er uddannet ønolog og desuden oplært af sin far og farfar. Han har ledet domænet siden 1998, og til at hjælpe sig med at lave vinen, har han den dygtige winemaker Marc Cameron, som kommer fra Australien.

Hovedparten af vinstokkene er gamle. De er uklonede, hvilket giver mere autentiske aromaer, og udbyttet holdes nede. Når der skal plantes nye vinstokke bruges uklonede stiklinger, og de bliver plantet tæt, så rødderne tvinges ned i jorden efter næring. Metoderne er bæredygtige, når det kommer til brug af sprøjtemidler og bekæmpelse af skadedyr. Høsten foregår i hånden på de bedste marker i hht. tradition, og hvert parcel vinificeres separat for at få dets udtryk frem. Moderne teknologi sikrer en unik Servin-stil samt en konsistent høj kvalitet i vinene. Målet er rene vine, der hver i sær skal udtrykke den specifikke mark, de kommer fra.

Vine fra Domaine Servin, Chablis

Frankrig

2020 Chablis Les Pargues, Domaine Servin

Frankrig

2020 Chablis 1. Cru, Montée de Tonnerre, Domaine Servin

Frankrig

2020 Chablis 1. Cru, Vaillons, Domaine Servin

Frankrig

2020 Chablis Grand Cru, Bougros, Domaine Servin

Frankrig

2020 Chablis Grand Cru, les Clos, Domaine Servin