This website requires JavaScript.
Vinproducenter i

Loire

Loire er Frankrigs 3. største vinregion og en region med fokus på fremtiden. Loires vine taler direkte ind den moderne forbrugers smag. De kendetegnes ved at være slanke med en frisk syre og et lavt alkohol-niveau; rødvinene har smæk på den saftige bærsmag, og de hvide står ranke frem - og så har vinbønderne fokus på bæredygtig vinfremstilling. Hoveddruerne er Cabernet Franc på rødvinssiden og Chenin Blanc, Sauvignon Blanc og Melon de Bourgogne på hvidvinssiden. Herudover finder du også rosé- og dessertvine og ikke mindst den fortræffelige Crémant de Loire, der er lavet på "Méthode Traditionnelle".
  • Frankrig
  • Loire

Domaine Grosbois

Domænet ligger i Chinon ved landsbyen Panzoult på højre bred af floden Vienne, der løber sammen med Loire lidt vest […]

  • Frankrig
  • Loire

Domaine Moly

Domaine Moly er kulminationen på Etienne og Aurelia Molys drøm om egen vingård. Etienne boede i 15 år i New […]

  • Frankrig
  • Loire

Langlois

Langlois er en specialist i Crémant de Loire. De holder til i Saumur i Loire og er et af de […]

  • Frankrig
  • Loire

Amirault

Amirault er en familieejet vingård i den lille landsby Saint Nicolas de Bourgueil i hjertet af Loire lige mellem Tours […]

  • Loire

Bonnigal-Bodet

Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bonnigal-Bodet siden 2023. Domaine Bonnigal Bodet er en mindre familieejet vingård, der ligger på […]

  • Frankrig
  • Loire

Nicolas Joly, Savennières, Loire

Kaldt ”The Godfather of Biodynamic Wine” – Forbes 2017. Nicolas Joly er en af foregangsmændende inden for biodynamisk vinbrug og […]

  • Frankrig
  • Loire

Domaine Pascal Cotat, Chavignol

Det lille domæne med fremragende ry ligger i kommunen Chavignol i Sancerre i Loire. Pascal Cotat ejer blot 2.5 ha […]

  • Frankrig
  • Loire

Rousseau Frères

Familien Rousseau har ejet domænet siden sidst i 1800-tallet og har i dag et domæne på 18 hektar på skråninger […]

  • Frankrig
  • Loire

Domaine Hubert Brochard

Domaine Hubert Brochard producerer Sancerre, der udtrykker deres regions terroir, hvor jordbundene tillader dem at fremstille vine med dybde, kompleksitet og stærk mineralsk karakter. Domænet er blandt få Sancerre-producenter, som fortsat høster deres druer i hånden.