Frankrig
Gå tilbage
Producent
Maison Rousseau
Gå tilbage
Producent fra Loire, Frankrig
Om Maison Rousseau
Familien Rousseau har ejet domænet siden sidst i 1800-tallet og har i dag et domæne på 18 hektar på skråninger i Touraine ved Indre, biflod til Loire nær Tours syd for Vouvray. Bernard og Michel Rousseau leder domænet i dag, og huset har specialiseret sig i Pinot Noir druen. Loven tillader ikke ren Pinot Noir, så derfor må vinen -uanset sine kvaliteter- ikke sælges som Touraine.
Domænet har i mange år være drevet bæredygtig med bevidst lavt udbytte og omhu i detaljen. Fra årgang 2023 er huset blevet økologisk certificeret. De foretager grøn høst i løbet af sommeren, hvor der tyndes ud i druer og klaser for at give mere luft til vinstokkene og mere koncentration til druerne. Pinot Noir druerne får en lang, kold maceration (2-4 dage) før gæring og siden lagring sur lie indtil tapning.
Selve Loirefloden er ca. 1000 km. lang og løber fra det centrale Frankrig og vestpå til udmundingen i Atlanterhavet vest for Nantes, men selve vindistriktet Loire strækker sig ca. 480 km. fra Sancerre i øst til Nantes i vest og med vinmarker på begge sider af floden. Her laves mest rødvin og rosé, men mange kender først og fremmest Loire for de tørre Sancerre og Pouilly-Fumé på Sauvignon Blanc samt fremragende vine på Chenin Blanc og Cabernet Franc. Jorden varierer mellem granit, skifer, flint, sandsten og kalk til ler og grus – og de fleste vine laves på en enkelt druesort, som varierer afhængig af det specifikke område. I regionen Touraine betragtes klimaet stadig som maritimt men dog med kontinental indflydelse. Erik Sørensen Vin har arbejdet med Maison Rousseau siden 2016.