Sicilien har de ældste vinmarker i Italien. Først kom fønikerne, fulgt af grækerne omkring år 700 f.v.t. Romerne blev afløst af maurerne, som blev nedkæmpet af bl.a. vikinger ledet af Giscard Robert Guiscard. Hvede var vigtigere end vin, desværre!
I dag er Sicilien mere kendt for solskin og Mafia end for vin. Men her er ikke mindre end 200.000 hektar vin (væsentlig mere end Australien!), men det meste er dog konsumvin uden kvalitet. Men flere og flere opdager, at Sicilien har alle muligheder for at levere god vin – godt klima ikke mindst i højderne og mager, tynd jord, der giver lavt udbytte.
Angelo laves af QWine, et ungt, dynamisk fima med danske Kenneth Løndahl som en af partnerne. De ejer ingen vingårde, men er rådgiver og vinmager for en lang række vingårde på Sicilien. Angelo laves i hypermoderne kælder af druer fra Trapani mellem Marsala og Palermo, et af de gode områder på Sicilien.
Vinen gror på terrasser over Middelhavet og skiller sig markant ud fra de fleste vine fra Sicilien.