Celestino Pecci er født på en gård nær Sant’Antimo i Montalcino. Forældrene ønskede egentligt at han var gået business-vejen, men Celestino, der var født og opvokset blot 5 km fra Montalcino, ville hellere gå vin-vejen. I 1968, da vinen var mindre kendt og jorden billigere, købte han 40 ha. i den højtliggende del af området nord for Montalcino by, hvor Celestino og hustru Idria med årene har opbygget et fint ry for Brunello efter økologiske (men ikke certificerede) metoder. I dag har datteren Tiziana taget førertrøjen i produktionen med samme dybe passion for arbejdet med at fremstille vine til perfektion. Faderen, Celestino, giver en hjælpende hånd med på sidelinjen.
Markerne er syd-sydvest eksponerede i ca. 350 m.s højde. Det er en placering, der er god for temperaturforskelle mellem dag og nat, som fremmer friskhed i vinene, ikke mindst i varme årgange. Brunello lagrer ikke mindre end 3-4 år i store og mindre egefade før tapning, og siden på flaske 1-2 år før salg.